Ayurvedahotel i Sri Lanka nära Colombo – Lanka Princess

Dela inlägget:

När jag landat på Sri Lanka blev jag upphämtad på flygplatsen i Colombo av den chaufför som jag ska åka med hela veckan här och sedan körde vi direkt till ett av flera ayurvedahotel i Sri Lanka. Lanka Princess som ligger vid kusten en dryg timme från flygplatsen i Colombo. Jag har länge varit nyfiken på att lära mig mer om ayurveda, som är en vanlig behandlingsform här i Sri Lanka mot många typer av svårbehandlade sjukdomar – och som också används i förebyggande syfte. 

Ayurvedahotel i Sri Lanka nära Colombo – Lanka Princess

En behandling här tar runt 12-14 dagar och jag fick en pratstund med hotellets ayurvedaläkare Dr Ranjanie för att förstå mer om hur det fungerar. Helt kort så gör hon en diagnos och rekommendeation baserat på de problem man beskriver, samt baserat på andra indikatorer som blodtryck mm. Man får sedan ett personligt program för hela vistelsen, med behandlingar, detoxprogram, naturliga tillskott samt en viss typ av kost – och ett program man sedan ska fortsätta med hemma.

Jag träffade en tysk dam som var återkommande gäst på detta ayurvedahotell. En kärnpigg 79-åring som var här 4-5 veckor varje år och hade mellan 2-4 timmar med behandlingar – varje dag. 

Sedan fick jag testa en oljemassage – en av de vanligaste behandlingarna och sedan en fotmassage. Undebart efter att ha suttit på ett flyg massa timmar-  och så avslappnande att jag (aningen jetlaggad) somnade till flera gånger.

Ayurvedahotel i Sri Lanka nära Colombo - Lanka Princess

Lunch på Lanka Princess – anpassad efter behandlingen

Lunch och middag på Lanka Princess serveras i form av en stor buffé, där samtliga rätter är uppmärkta efter vad som passar respektive typ (V, P eller K). Enkelt att äta rätt! Hit åker man för att förbättra sin hälsa, så det är rätt givet att man inte serverar alkohol. En bra och fräsch buffé med mycket att välja på.

Ayurvedahotel i Sri Lanka nära Colombo - Lanka Princess

Rum, pool och strand

Jag passade även på att kolla in rum, pool och strand på detta 4-stjärniga ayurvedahotell – nog så viktigt om man ska bo här två veckor. Rätt enkla men fina rum – alla med balkong. En stor pool och en fantastik strand, där det fanns en liten ö mittemot dit man kunde ta en båt över, för att hitta små stränder där man kan vara helt ensam.

Ayurvedahotel i Sri Lanka nära Colombo - Lanka Princess
Ayurvedahotel i Sri Lanka nära Colombo - Lanka Princess

Ayurveda om man är utbränd, trött eller har kroniska sjukdomar

För de flesta som kommer till detta hotell från Europa och har hälsoproblem är det stress som är anledningen, som skapar högt blodtryck, hudproblem, sömnproblem eller problem med magen. Just detta är ju den svenska vården dålig på att hitta lösningar på som är annat än medicin som bara kortsiktigt skjuter undan problemet. På denna typ av ayurvedakliniker är man tydlig med att en livsstilsförändring behövs och man får konkreta kostråd och natutliga tillskott på örter och andra medicinväxter som används i århundraden år i Sri Lanka – och som fortfarande till hög utsträcking används av många här.

Att checka in på detta 4-stjärniga ayurvedahotel för en behandling kostar runt 250 euro per dag, för rum och helpension. Till det tillkommer kostnaden för behandlingar, som ligger runt ca 1300 euros för 12 dagar. Så, det kostar en hel del att ta denna typ av ayurvedabehandlingar – men har man råd är det såklart en riktigt bra investering i sin egen hälsa! Läs mer på hotellets egen hemsida här.

Läs mer om denna resa till Sri Lanka

Denna resa till Sri Lanka var en pressresa arrangerad av Sri Lanka Tourism. Alla tankar och åsikter som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...