Året som gått – resorna 2018 – första halvan

Dela inlägget:

Snart nyår och dags att summera 2018 och titta tillbaka på allt kul vi gjort under året. Jag börjar med resorna – i år blev det så många att jag delar upp dem i två delar. Det känns som året har gått fort men samtidigt känns det väldigt länge sedan vi var i Dubai för nästan exakt ett år sedan. Kanske är allt miljöombyte och nya upplevelser under året en anledning till att det inte känns som att året bara ”försvann”?

Året som gick – resorna 2018 – första halvan

Första halvåret var intensivt, med resor till bland annat Dubai, Schweiz, Japan, Ungern, England, Finland och Tyskland. Nedan hittar du länkar till alla resereportage från Januari – Juni. I nästa inlägg kommer resten!

Nyår i Dubai

Vi bytte hus med en familj i Dubai på jullovet förra året och flög hem tidigt på nyårsmorgonen, så 2018 startade där. Detta var tredje gången jag var i Dubai så nu börjar jag verkligen få koll på staden – och öknen!

Vi kan verkligen rekommendera att byta hus på semestern, framför allt i Dubai där prisläget är högt. Vi lagade en hel del mat hemma i huset och utbudet i mataffärerna är tom bättre än i Stockholm.

Länkar till reportagen från julen Dubai

Jullov i Dalarna

Efter Dubai åkte vi upp till fritidshuset i Dalarna och tog som vanligt några dagar i Romme. Det gjorde vi även fler helger under säsongen, Romme blir verkligen bättre för varje år.  Jag skrev bland annat ett inlägg om hur man slipper köerna i Romme.

Heldag på Yasuragi

Jag och min fru älskar verkligen Yasuragi och i Januari när de öppnade igen efter en omfattande renovering av det japanska badet var vi där. Kolla in det reportaget här.

Weekend i Schweiz

I slutet av Januari åkte jag och en vän som är fotograf till Interlaken i Schweiz för att göra reportage både för bloggen och en tidning som Schweiz turistbyrå ger ut. Det var en fantastisk resa och jag är så sugen på att utforska mer av de schweiziska alperna!

Läs mer

Weekend i Åre

Knappt hade jag kommit hem från Schweiz innan jag åkte upp med nätverket Influencers of Sweden till Åre för en helgkonferens. Det var kallt, men riktigt bra skidåkning och jag hann även med en sväng på after ski och Fävikens pop-up i Åre.

Läs mer om Åre:

Barer och musikaler i London

Jag var på ICE, som är Londons största spelmässa och på kvällarna passade jag på att utforska Londons nöjesutbud. Jag lyckades få en biljett till hip-hop musikalen Hamilton som var lika bra som jag hade hoppats på. En kväll letade vi upp ”hemliga barer” i London och hittade två riktigt intressanta!

Läs mer

Drömresan till Japan

I Februari åkte jag en vecka till Japan i samarbete med Visit Japan. Ett par dagar skidåkning i Nagano, en natt på ett fantastiskt Onsen och så några dagar i Tokyo. En riktig drömresa för mig där jag fick med mycket av det jag älskar på en gång. Japansk kultur, japansk mat och dryck, vackra trädgårdar, varma bad och grym skidåkning.

Läs mer:

Påsk i Budapest

Påsken 2018 åkte vi till Budapest och bytte precis som i julas även lägenhet här. Perfekt weekenddestination utan barn eller med lite större barn. Varma bad, roliga escape rooms, vackra byggnader och fina promenadstråk.

Läs mer:

Minikryssning med Norwegian Bliss

I April hängde jag och massa andra journalister och bloggare från Europa med på en minikryss två dagar mellan Bremerhaven i Tyskland till Southampton i England. Det var Norwegian Cruise Lines som lanserade nya skeppet Norwegian Bliss. Det visade sig att detta var helt rätt rederi för mig då de satsar lite extra på mat och dryck ombord och dessutom ingår all dryck i all-inclusive!

Läs mer:

Ping Festival i Helsingfors

I maj åkte jag på Ping Festival i Helsingfors. En konferens om ”Human to human”-marketing med föreläsningar inom bland annat content, digitala kampanjer och ”hur man bygger varumärken i en digital värld”. En hel del intressanta föreläsningar och så fick jag chans att återvända till bastuhuset Löyly – mitt favoritställe i Helsingfors!

Läs mer

Weekend i Lubeck

Sista helgen i Maj skaffade vi barnvakt och åkte till Lubeck en helg, så mysig liten stad!  En dag åkte vi till stranden vid Travemunde och det blev nog resans höjdpunkt! Man tar sig dit från Lubeck med buss eller tåg på en dryg halvtimme, eller med båt som tar det tredubbla.

Läs mer:

Weekend i Somerset

Jag har varit många gånger i London, men inte sett så mycket av den brittiska landsbygden, Så det var perfekt när jag fick inbjudan till en pressresa till Somerset, där vi besökte Bristol, Cheddar, Wells och Bath. Så vackra städer med så mycket intressant historia. Och ute på landet var det ännu finare!

Läs mer

Det var alltså del 1 av 2 vad gäller resereportage för 2018. I nästa del hittar ni länkar till alla reportage från länder som Kroatien, USA och så åkte jag tillbaka till Dubai igen!

Tidigare års resor

Resorna 2017 – sammanfattning 

Resorna 2016 – sammanfattning

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...