Flyg till Helsingfors – med SAS eller Finnair?

Vi har flera gånger tagit färjan över till Helsingfors för en nöjesweekend eller kortkryssning, men ska man till Helsingfors för jobbmöten tar jag hellre ett flyg.

SAS, Norwegian och Finnair flyger mellan Stockholm – Helsingfors flera gånger per dag men vilket bolag ska man välja?

Av en slump flög jag till Helsingfors två gånger med bara fyra dagar emellan. För ett jobbmöte förra veckan och så igen till Ping Festival nu i veckan. Första resan med Finnair, den andra med SAS, bägge gångerna i ekonomiklass. Så här kommer en jämförelse mellan dessa två för er som funderar på vilket flygbolag ni ska välja om priset inte skiljer!

Flyg till Helsingfors

Flyg till Helsingfors – SAS v/s Finnair

Flygplats i Stockholm: SAS Flyger både till och från Arlanda, medan Finnair inte flyger själva alla avgångar, utan vissa går med BRA till och från Bromma. Jag hamnade i bilköerna från Bromma när jag åkte hem i fredags och ångrade då bittert att jag inte valt ett flyg till Arlanda så man kan ta Arlanda Express in till City utan att behöva tänka på bilköer!

Bokning: lika lätt att boka biljett på SAS.se som på Finnair.se

Bonusprogram: både SAS och Finnair har bonusprogram, men SAS flyger från klart fler destinationer från Stockholm och jag har redan jobbat upp mig lite i SAS Eurobonus så väger man in bonuspoängen är SAS för mig ett bättre val.

Checka in online och välja plats: Hos bägge bolagen kan man checka in online och utan kostnad välja en ledig plats.

Wi-Fi: Varken SAS eller Finnair har Wi-Fi ombord. ÖKA – Norwegian har haft det sedan flera år ju! Visst – flyget tar mindre än en timme, men det vore riktigt smidigt att kunna jobba även under resan.

Flyg till Helsingfors Wi-fi

Mat och dryck: Hos bägge bolagen ingår kaffe eller te i ekonomibijetten, dock inget ätbart. Med tanke på att resan tar mindre än en timme spelar detta mindre roll tycker jag.

Flyg till Helsingfors

Priset: Priserna på flyg går upp och ner baserat på en mängd faktorer men varken SAS eller Finnair har positionerat sig som ett lågprisbolag. Dock har de anpassat priserna neråt utifrån konkurrenssituationen. Jag brukar kolla priserna först på Google Flights för att få en känsla för vilka bolag som ät bäst för stunden, men då jag kollat har SAS legat lägre i pris genomgående.

Benutrymmet: som genomsnittet – 79 cm på SAS och 76 cm i det plan jag åkte med Finnair – vilket är helt ok även om man som jag är 186 cm lång.

Flyg till Helsingfors benutrymme

Nästa gång bokar jag med…

SAS – om inte priset skiljer sig så stort och Finnair råkar vara mycket billigare. Generellt sätt gillar jag SAS bättre, eller så var det en slump att SAS-planen kändes helt nya medan Finnairs plan hade ett gäng år på nacken.

Vilket bolag föredrar du och varför? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...