Sista-minuten resa i Påsk – vi åker till Budapest!

Dela inlägget:

Vi hade ovanligt svårt att bestämma vad vi skulle göra på påsklovet i år och var vi skulle resa. Egentligen skulle en vecka i Dubai med lite värme varit perfekt, men vi var där i Julas och ville även detta lov bara resa iväg 4-5 dagar för att kunna jobba delar av skollovet. Så vi kollade upp massa olika alternativ på närmare håll med direktflyg, som Reykavik, Barcelona, Palma – men fastnade till slut för en stad som jag var i för två år sedan och verkligen vill tillbaka till – Budapest. Och idag, i väl senaste laget, bokade vi flygbiljetterna.

Sista-minuten resa i Påsk till Budapest

Budapest har inte den värme över påsken men kan få i Dubai, men väl varma bad där vi planerar att spendera en hel del tid!

Mycket längre än så har vi inte kommit i planeringen, men jag vill gärna passa på att göra lite av det jag inte hann med sist jag var där, som att testa någon av stadens prisvärda Michelin-krogar – varav fyra med 1 stjärna. Och såklart följa delar av min egen topp-7 lista över saker att göra i Budapest men nu ta med resten av familjen. Kanske lämna barnen på hotellet någon kväll och ta med min fru till stadens coola ruin bars.

Nu när barnen är med så det styr det dock de flesta planerna och kanske ska vi boka en natt Aquaworld resort som har en av Europas största inomhusvattenparker men jag är även sugen på att bo igen på fantastiska Buddha Bar Hotel!

Sista-minuten resa i PåskSista-minuten resa i Påsk

Vi är också sugna på att testa något Escape room – även i Budapest finns flera som ser riktigt spännande ut!

Har vi tur kan det även bli läge för att hänga lite på soliga uteserveringar, redan i slutet av nästa vecka ser prognosen för Budapest lovande ut!

Billigt flyg över påsk till Budapest

Över påskhelgen peakar flygpriserna, men vi hittade riktigt bra flyg med Wizzair till Budapest – 5760:- sek för 2 vuxna och 2 barn som är 10 och 12. Visserligen med rabatt om några hundra som jag fick tack vare att jag köpte medlemskap i någon form av klubb sist vi flög med Wizzair till Gdansk. I slutänden var det detta som gjorde att valet föll på Budapest – flyg till Reykavik eller Palma gick på runt 20.000 för oss fyra.

Har du några tips på saker för en familj med stora barn att göra i Budapest? Kommendera gärna!

 

3 kommentarer

  1. Jag rekommenderar Szechenyi-badet i Stadsparken. Det tycker jag är det absolut bästa badet!
    Terror-museet är väldigt intressant också.
    Trevlig resa!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...