Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

Dela inlägget:

Höst, mulet och suget efter miljöombyte till södra Europa blir allt starkare efter en sommar i Sverige! Vad kan då passa bättre än att skämma bort sig med en Italiensk VInlunch – på hemmaplan :-). I veckan fick jag chansen att hänga just en sån när Enzo Bartoli Wines lanserade några nya viner på Taverna Brillo.

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo 

Lunchen startade med ett glas torrt, ekologiskt rosébubbel och sen fick vi in en av mina absoluta favoritförrätter – calamari, som serverades med persiljeaioli. Sjukt gott!

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines
Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

En kul grej med dessa pressluncher är alla nya människor man träffar. Idag satt jag bland annat vid Nicole som driver Youtube- och instakontot BadAss FoodStories som hon driver med sin kille. Ambitösa videos ni kan kolla in här.

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

Saltimbocca och rödvin

Till varmrätten – Saltimbocca – fick vi prova två nya röda viner från Enzo Bartoli Wines. ett elegantare Barolo och en Piemonte som säljs på Bag-in-box. Vi köper sällan bag-in-box, men ska man göra det är detta ett riktigt bra val. Barolon var snäppet bättre – jag älskar verkligen Baroloviner – ”The king och wine and the wine of kings” – som de brukar kallas stämmer bra på detta vin! Men de kostar därefter. En flaska av denna Barolo kostar lika mycket som en 3-liters box Piemonte!

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

Enzo Bartoli – på druvor från Norra Italien

Jag har ju gått en nybörjarkurs i vin på Restaurangakademien – WSET nivå 1 – men har såklart fortfarande massor kvar att lära mig! Enzo Bartoli är varumärket på dessa viner som görs på druvor från lite olika delar av Norra Italien. Barolovinet görs på 100% Nebbiolodruvor från Bussia Cru i Monforte d’Alba, från vingårdar på 430 meters höjd, där skördas de för hand i Oktober. Vinet i boxen kommer från flera mindre vingårdar i Piemonte i nordvästra Italien som skördas lite tidigare. Bägge vinerna har en elegant ton och sockerhalt under 3%.

Enzo Bartoli Wines
Uppställningen vi provade – som finns på beställningssortimentet

Fler härliga Italienska restauranger i Stockholm

Fullt på Taverna Brillo? Stockholm har massor med härliga Italienska restauranger- som såklart serverar härliga italienska viner. Här är några av mina favoriter som jag skrivit om tidigare:

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...