Yasuragi med tonåringar – en välbehövlig digital detox

Dela inlägget:

Att komma till Yasuragi är verkligen ett bra sätt att landa och komma ner i varv. Helt klart ett av mina absoluta favorithotell, som jag aldrig tröttnar på! Den lugna atmosfären, den avskalade japanska inredningen, det fantastiska japanska badet samt en härlig japansk restaurang – vad mer kan man önska?

Vi var här med barnen för 4 år sedan på en av de veckorna på sommaren då det inte är någon åldersgräns. Nu på påsklovet var det 13-årsgräns och vi kunde passa på att åka hit hela familjen då sonen nyligen fyllt 13.

Yasuragi med tonåringar – en välbehövlig digital detox

Det blir lätt lite väl mycket tid framför mobilen och datorn, både för mig och för barnen. Här på Yasuragi är det strikt mobilförbud, så det är ett perfekt ställe att göra en digital detox och lämna alla skärmarna i väskorna. När man inte har dem på sig inser man hur lätt det är i vanliga fall att plocka upp mobilen för en notis – och sen fastna.

Ankomst till Yasuragi – lugnet och Yukata

När man checkat in är det dags att plocka med sig badkläder, en Yukata och badtofflor i rätt storlek. Här på Yasuragi är alla gäster klädda likadant – hela tiden – och även badkläderna ska man ha identiska i svart.

Japanskt familjerum på Yasuragi – Mezame

Vi bodde i ett likadant familjerum som sist – ”Mezame” som är ett fantastiskt boende i japansk stil. Ett stort badrum med små japanska tvagningsplatser och ett gigantiskt badkar. En luftig, avskalad sovrumsdel med fyra tjocka madrasser och en liten japansk sittgrupp. En stor balkong med utsikt över skog och hav. Så himla mysigt boende!

Yasuragi med tonåringar
Yasuragi med tonåringar

Japanska badet på Yasuragi

När vi kollat in rummet och bytt om till vara Yukatas gick vi ner till det stora japanska badet. Jag och min fru var här för ett år sedan, då de nyligen hade renoverat. Men det var extra kul att ta med barnen hit, inte minst för att få sällskap i tvagningsdelarna som är uppdelade i herr- och dam. Jag började med att lära min son hur man tvättar sig på japanskt vis och han älskade att hälla hett vatten över sig själv med de små hinkarna som är avsedda för det. Vi fortsatte sedan in i bastun, via en varmpool – innan vi anslöt till resten av familjen ute i det gemensamma badet.

Älskar man bastus, varma och kalla bad är detta drömmen! Inomhus finns vanliga bastus, saltbastus, varma- och iskalla bad. Vill man bara softa i sin Yukata finns vilstolar och en sov-bastu!

Yasuragi med tonåringar
Yasuragi med tonåringar

En trappa upp finns en loungedel där man kan förse sig med bubbelvatten, olika sorters te och färsk frukt. Här finns ännu fler vilstolar och sittgrupper om man vill prata lite mer högljutt. Nere i spa:et ska man helst viska eller prata tyst!

Utomhus finns grunda, varma pooler i terrasser som är både barnen och mins fru favoritplats på Yasuragi. Extra mysigt att sitta här ute på kvällen när det var mörkt ute, då det ångade från de heta poolerna och det var knäpptyst ute. För detta är verkligen en stilla plats. Inga stora gäng utan mest par och – nu på påsklovet – familjer med större barn.

Yasuragi med tonåringar

Här ute finns även min favoritplats. En het bastu och utanför den en liten kallpool man kan svalka sig i. Underbart!

Yasuragi med tonåringar
Yasuragi med tonåringar

Japansk middag på Yasuragi

Det ingick middag i vårt boendepaket och vi valde meny samtidigt som vi bokade rummet. Vi valde den japanska och det var en riktigt höjdare, som kom in i 3 serveringar. Start med sashimi på röding rättika och nigiri på albacore med algkaviar.

Sedan en trio med sobanudlar, gyoza och tataki på svensk hängmörad biff. Desserten var doriyaki – japanska pannkakor fylld med röda bönor och matcha kräm.

Helt klart den godast middagen vi ätit på Yasuragi – som även föll barnen i smaken. Dottern som inte äter gluten eller laktos fick varianter som var snarlika våra. (specialkosten hade vi föranmält så köket var redo).

Efter middagen gick vi tillbaka ner i badet. Det är öppet sent – ända till 22.30 på helgerna. Och ännu mer stillsamt och mysigt på kvällen!

Japansk frukost

Här är det en stor frukostbuffé som serveras, med allt från en japansk del, till västerländsk frukost med exempelvis ägg, färskt bröd, olika röror och massor av olika sorters frukt. Jag startade med en tallrik japansk mat, innan jag fortsatte med en croissant, färsk frukt och lite chaipudding med musli. En riktigt bra frukostbuffé – dottern utbrast att det var den bästa hon ätit!

Japansk frukost – nori, japansk omelett, shitake, teriyakikyckling och ris!

Mer spa innan utcheckning

Efter frukosten gick vi tillbaka ner i spa:et och njöt fram till utcheckning klockan 12. Vi hade planer på att ta del i någon av alla aktiviteter som finns, som yoga eller meditation – men det var så himla skönt i badet att det var svårt att slita sig! Nästa gång får vi se till att boka ett paket där man kan stanna kvar till senare på eftermiddagen så man hinner med allt!

Covid-anpassningar på Yasuragi

Självklart har man på Yasuragi gjort anpassningar med ordentliga avstånd överallt. I alla bastus, pooler etc fanns maxantal mellan 2-8 personer och även på frukostbuffén var det bara ett par personer i taget som skulle ta mat samtidigt. Middagsgästerna hade man spridit ut i två matsalar för att det skulle vara stora avstånd mellan alla bord. Vi satt i den vanliga matsalen, men vissa av gästerna såg vi satt i Yasuragis stora konferensdel som nu – när det ska vara extra mycket avstånd mellan gästerna och bara en sittning – även fungerar som extramatsal.

När kan man ta med barn till Yasuragi?

När kan man ta med barn till Yasuragi? Ja, det beror på hur gamla de är. Har barnen fyllt 16 kan man komma när man vill – då räknas de som vuxna. 13-årsgräns är det vissa lov, närmast i sommar mellan 14 juni – 15 augusti h. Har man barn som är yngre än 13 är det vissa veckor som gäller för det som kallas Yasuragi Kids. 2021 är det kidsveckor 26/6-4/4 samt 1-9/8. Läs mer om Yasuragi Kids på Yasuragis hemsida här.

Besöket gjorde vi i samarbete med Yasuragi, som även fixade så vi kunde fota lite i det japanska badet tidigt på morgonen innan öppning – i vanliga fall är det fotoförbud där. Därav att det inte är några andra människor än vi på bilderna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...