Yasuragi for Kids – Japanskt spa på Yasuragi för hela familjen

Dela inlägget:

En  halvtimme med bil från Stockholm city ligger Yasuragi. Ett stort hotell och spa med japanskt tema. Här får man japankänsla redan på vägen upp från parkeringen, där man går under de klassiska bågarna som man t ex kan se i Kyoto.

Yasuragi Hasseludden

Det kan låta klyschigt, det är ju ändå ett spa det handlar om, men inne i hotellet vilar ett lugn som förstärks av dämpad belysning, lugn musik samt naturmaterial som sten och trä. Och detta trots att vi anländer till hotellet en dag mitt i juli då de välkomnar barnfamiljer under parollen ”Yasuragi for Kids”. I vanliga fall är spa:et inte öppet för barn, men under sommmarlovet ändrar man på dessa regler och arrangerar dessutom extra barn- och familjeanpassade aktiviteter.

Rummen på Yasuragi

Vi checkar in på vårt rum och har till vår stora glädje fått ett enormt familjerum med balkong mot havet.

Yasuragi Hasseludden  Yasuragi Hasseludden Yasuragi Hasseludden Yasuragi Hasseludden

Här väntar japanska morgonrockar ”yukata” för alla förutom barnen som fick sina vid receptionen där man även kunde välja badkläder och badtofflor. Det går verkligen att packa lätt när man besöker Yasuragi eftersom man sedan går omkring i endast yukata resten av vistelsen. Lite förvirrande hur man löser det med blöta badkläder; byter man om till torra badkläder, underkläder eller inga alls till middag och andra aktiviteter? Oavsett väldigt avkopplande om än lite surrealistiskt att alla går omkring i samma blå badrock med vita japanska tecken.

Att tvaga sig på japanskt vis

I varje fall; vi hoppar snabbt i vår nya outfit och tar oss ner till badintroduktionen där vi får lära oss om den traditionella japanska tvagningsrutinen: Tag två små handdukar och en stor, lägg den ena lilla på en pall framför en vattenkran, fyll den lilla träbyttan med vatten och häll över dig. Fukta den andra lilla handduken, ta på tvagningstvål och tvätta dig med cirklande rörelser över hela kroppen. Häll vatten på dig själv med byttan, repetera.

Spa:et på Yasuragi – inomhus

På Spa:et börjar man med att tvätta sig enligt ovan. Det finns separata avdelningar för kvinnor och män, med tvättningsstationer, varma bad, vanlig bastu och ångbastu. För varje kön finns dessutom två identiska avdelningar där den ena är ”tyst”. Med vår vilda 8-åriga son valde jag såklart den del man fick prata i! Damernas tysta var lite mindre och mysigare så tjejerna föredrog det, trots tystnadskravet.

Yasuragi Hasseludden Yasuragi Hasseludden

Sedan fortsatte vi ut i den del som blev sonens favorit – den stora simbassängen. Skönt tempererad och så även i luften så man kunde bekvämt sitta i någon av de vilstolar som fanns runt bassängen utan att frysa. Jag höll mig dock mest i bassängen med barnen. Här fanns också en liten rund varm källa om man ville värma sig efter långt bad i stora bassängen.

Yasuragi Hasseludden Yasuragi Hasseludden

Spa:et på Yasuragi – utomhus

Spa:et fortsätter utomhus där det finns flera små varma bad byggda som terrasser med utsikt mot havet. Det finns även ett kallbad och en till bastu i direkt anslutning. Här ute finns det gott om solstolar om man är här en solig dag.

Yasuragi Hasseludden
Så glad att mina barn delar min kärlek till att basta!
Yasuragi Hasseludden
Kallbadet!
Yasuragi Hasseludden
Grönt te, frukt och bubbelvatten finns att förse sig av utan kostnad.

Yasuragi Hasseludden Yasuragi HasseluddenYasuragi Hasseludden

Yasuragi for kids – Aktiviteter

Under sommaren när Yasuragi öppnar upp för barnfamiljer fyller de även på hotellet med massa aktiviteter för barn. Sumobrottning, origamipyssel eller få sitt namn skrivet i japanska.

Yasuragi Sumobrottning Yasuragi SumobrottningYasuragi Hasseludden

Dessutom finns klasser i yoga, meditation och qi-gong varje timme som är anpassade så barnen kan vara med och deltaga. (Vi hann dock inte med att testa några klasser vid vårt besök – vi prioriterade badet!). Alla barnaktiviteter och klasser ovan är dessutom kostnadsfria.

Middagen på Yasuragi

Efter att ha spa:at oss varma och lagom mjuka i kroppen gick vi vidare till hotellets restaurang för japansk buffé. Älskar man japansk mat är detta himmelriket. Sushi, sashimi, bläckfisksallad, sallader. Dumplings, japansk pannkaka med risnudlar, stekt anka med mera. Allt väldigt vällagat och gott.

Yasuragi middag Yasuragi middag Yasuragi middagYasuragi middag Yasuragi middag Yasuragi middag Yasuragi middag

Till maten självklart japanska drycker – en fin sake och japanskt öl.

Yasuragi middag Yasuragi middagYasuragi middag

Lite mer bad efter middagen och sedan var det skönt att krypa ner i våra sängar; mjuka sköna madrasser direkt på golvet på japanskt maner.

Frukosten på Yasuragi

Nu på sommaren serveras frukosten i samma restaurang som middagen dagen innan. Samma myller av gäster i blå/vita morgonrockar! Här finns allt man kan önska sig på en frukostbuffé, med sju sorters färskt bröd, pålägg, fil, ägg. Dessutom finns en japansk del med japansk omelett, picklade grönsaker, ris, fläsk och rökt fisk. Supergott, även om det är lite ovant att äta ”vanlig mat” till frukost!

Yasuragi frukostYasuragi frukost

Fish-spa

Efter frukosten – mer bad och sedan gick vi och provade fish-spa. Akvarium med små turkiska mal-liknande fiskar som äter upp döda hudceller. Först fick man torka av fötterna noga – fiskarna gillar bara död hud!

När man stoppade ner fötterna hos fiskarna var det en väldigt speciell upplevelse – med 30 fiskar som nafsar på fötterna. Kittligt på ett sätt jag inte upplevt tidigare. Barnen var ännu mer förtjusta! Vi testade även deras handspa som är samma sak fast då nafsar fiskarna på händerna istället. Kul, men det var fotvarianten som vi gillade bäst!

Yasuragi fish spa Yasuragi fish spa Yasuragi fish spa

Trädgården

Det sista vi gjorde efter utcheckning var en promenad i den vackra lilla japanska trädgården. Fin liten promenad med skyltar som uppmanar till reflektion och att leva i nuet.

Yasuragi trädgård Yasuragi trädgård

Sammantaget:

Ett väldigt lyxigt dygn som barnen gillade lika mycket som vi vuxna. Härliga bad, fina rum, supergod mat och en lugn och harmonisk miljö. Perfekt en klassisk svensk sommar som denna då man gärna kryper ner i ett varmt bad eller in i en bastu!

Yasuragi har öppet för familjer med barn varje dag fram till 7 augusti, sedan är det 16-års gräns igen som vanligt! Läs mer här.

Har du varit med barnen på Yasuragi? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...