Staycation på Yasuragi Hasseludden

Dela inlägget:

Yasuragi är ett japanskt spahotell som fått massor med priser genom åren – och förra året gjorde de en stor renovering av hela inomhusspa:et. Jag och min fru var där en eftermiddag strax efter att de nyöppnat och det var helt fantastiskt. 

När vi nu i helgen ville åka iväg på en “staycation” utan att ta med oss barnen var valet enkelt. Vi bokade ett Staycation på Yasuragi med spa, middag och hotellrum och i lördags var det dags! (Vi är bägge friska och tillhör tack och lov heller ingen riskgrupp – annars skulle vi såklart stannat hemma). 

Lördag eftermiddag tog vi bilen till Yasuragi. Här är det ett stort lugn som råder, inte bara nu med mindre folk än vanligt, utan alltid. Vid incheckningen får man badkläder, tofflor och en varsin yukata – en informell variant av kimono. Dessa plagg är de enda man sedan bär under hela sin vistelse på Yasuragi. 

Staycation på Yasuragi i Juniorsvit

Yasuragi är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima  och har 191 rum – alla med utsikt över Höggarnsfjärden och Stockholms inlopp. Vi hade denna gång en rymlig Juniorsvit badrum med japanskt badkar och japanska tvagningsplatser. 

Juniorsvit på Yasuragi
Juniorsvit på Yasuragi
Juniorsvit på Yasuragi

Här på rummet finns wi-fi, men ingen TV för att minimera intrycken utifrån. I min iver att komma hit hade jag glömt att packa med en bra bok – det är ett tips!

Japanska badet på Yasuragi

När vi kollat in rummet bytte vi om till våra yukatas och gick ner till det Japanska badet. Här börjar man med japansk tvagning på låga pallar i separata delar för män och kvinnor. Det finns också flera varma pooler och torrbastus i dessa delar. Här kan man hänga i timmar om man är ett kill-eller tjejgäng som besöker badet, men efter en klassisk japansk tvagning fortsatte jag ut till min fru i det gemensamma badet. Här finns allt man kan önska av ett japanskt bad och lite till! Varma pooler, kalla pooler, kolsyrebad, torr- och ångbastu samt en inte lika varm “sovbastu”” 

Japanska badet på Yasuragi
Japanskt tvagningsrum
Japanska badet på Yasuragi
Japanska badet på Yasuragi
Japanska badet på Yasuragi
Kolsyrebadet
Japanska badet på Yasuragi
Japanska badet på Yasuragi

Utomhus ännu fler varma pooler, en lite mindre bastu och en utomhus-kallpool. 

Japanska badet på Yasuragi
Utomhusbad
Japanska badet på Yasuragi
Kallbadet

När man badat klart kan man fortsätta att softa i ett stort rum med gungade vilstolar. Lätt att somna till här efter alla varma bad. I anslutning till detta rum finns även en lounge med färsk frukt och japanska teer. 

Middag på Yasuragi

Det finns flera olika restauranger på Yasuragi, En vegansk, en teppanyaki och en a la carte restaurang. Denna kväll var det den senare vi hade bord på i vårt paket och det ingår en trerätters, där man får välja på tre olika alternativ till förrätt, varmrätt och dessert. Vi valde sashimi till förrätt, som både jag och min fru älskar. till varmrätt en röding med rädisa, kålrabbi och yuzukoschuvinägrett och till dessert en fänkålsglass med nachipäron, sojasirap och friterad bovete. Supergott! Det finns ett stort utbud av japanskt öl och sake, men vi valde en flaska vitt – A Christmann Riesling Trocken – som funkade perfekt till alla rätterna. Helt klart avslappnat att äta middag i dessa yukatas – som samtliga gäster och personal bär!  

Middag på Yasuragi
Middag på Yasuragi
Middag på Yasuragi
Efter-middags-te i loungen

Nästa morgon startade vi med frukost innan vi fortsatte ner i det Japanska badet igen för mer bastu och bad, Nu lyckades jag locka med min fru upp till utomhusbastun och kallbadet – en ritual som lär vara bra för att stärka immunförsvaret förutom att det är härligt uppfriskande! 

En så härlig staycation, verkligen perfekt om man vill komma ner i varv, ha tid för samtal och för varandra!

Man kan hänga kvar i badet ända till klockan 14.00 den dag man checkar ut, men våra barn (som är 12 & 14 år) sov själva hemma denna natt, så vi ville hem till dem inte allt för sent!

Ps. Det är strikt mobil- och fotoförbud i badet, men jag fick dispens att fota lite dagen efter just när badet öppnade och jag fotade då såklart inte när andra människor än min fru syntes. Så. det var mindre folk än vanligt – men inte så tomt som man kan tro på bilderna ovan!

Läs mer om de olika paketen på Yasuragis webb här.

Besöket gjordes i samarbete med Yasuragi – men tankar och bilder är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...