Weekendresor i höst – nio tips i Europa

Dela inlägget:

Sugen på en weekendresa i höst till en stad dit ni tar er med direktflyg? Europa har så himla många intressanta städer, men vilken ska man välja?

Nedan kan ni läsa lite mer om nio av de städer jag åkt till de senaste åren som är perfekta weekenddestinationer. Du får tips och bland annat få tips om restauranger, cocktailbarer och saker att göra i städer som Belgrad, Bristol, London, Warszawa, Prag, Hamburg, Gdansk, Zagreb och Budapest. Var blir du mest sugen på att åka en helg i höst? För du vet väl att en inbokad resa är ett av knepen för att slippa efter-semester-deppen? 🙂

Weekend i Belgrad

Belgrad är en spännande stad att utforska, där det bubblar av nya idéer och man snabbt plockar upp trender från norra Europa. Här finns mikrobryggerier och Homa- en restaurang som är ett ”måste” för en foodie som besöker staden. Massor av intressant gatukonst och caféer som är fulla av hipsters. Det finns enkla hotell och ett par lyxhotell där man bor till fyndpris. Ja, även mat och dryck är väldigt billigt här.

Weekendresor i höst

Läs mer om Belgrad

Weekendresa till Somerset

Till Bristol i England går det direktflyg från Arlanda med Easyjet och med Bristol som bas finns mysiga städer som Wells och Cheddar att utforska. Mysiga städer, god mat och massor av vackra byggnader, gator och parker att strosa runt i.

Weekendresor i höst

Läs mer här om Bristol, Bath och Wells i reportagen nedan:

Cityweekend i London

Till London åker många för att shoppa eller gå klassiska brittiska pubar. Här kan man även kolla in världens nu populäraste musikal – Hamilton. Den är oftast helt utsåld, men jag hittade ett sätt att dels vara med i ett gratislotteri för att köpa biljetter för bara 10 pund, eller (som jag själv gjorde) -köpa återlämnade biljetter samma dag – läs mer om det här.

Weekendresor i höst

Och vill ni hitta något mer spännande än en vanlig pub i London hittade jag två ”hemliga” barer som man verkligen inte går in i av misstag. Läs mer om dessa här.

Weekend i Warszawa

Till Warszawa flyger man snabbt med direktflyg och detta är en perfekt stad om man gillar intressanta restauranger, barer och fina hotell – men vill komma billigt undan. Priserna ligger nästan mot det halva jämfört med Stockholm men kvalitén är i nivå med vad vi hittar här hemma – om man väljer rätt ställen.

Ta del av mina bästa  tips för Warszawa nedan!

Weekend i Prag

Prag är verkligen en vacker stad med pampiga stora torg, mysiga restauranger, öl-spa, ambitiösa cocktailbarer och massor av saker att se, som John Lennon Wall och Prague astronomical clock.

Weekendresor i höst

Mina bästa Prag-tips:

Weekend i Hamburg

Många som är sugna på Tyskland åker till Berlin, men Hamburg har oväntat mycket för en weekend. Ta en båtrundtur i Hafencity och i Hamburgs stora hamn, besök det nya operahuset, kolla in världens största modelljärnväg, upptäck stadens cocktailbarer eller ät en middag på någon av stadens michelinkrogar.

Alla mina Hamburgtips hittar du här:

Weekend i Gdansk

Gdansk är en populär sommarstad och bara en kvart bort ligger badorten Sopot. Men Gdansks utbud av riktigt bra restauranger passar lika bra en fin hösthelg och det är en urmysig stad att promenera runt i.

Weekendresor i höst

Weekend i Zagreb

Kroatiens huvudstad är perfekt för en weekend i höst, eller varför inte vänta till Advent för att besöka Zagrebs julmarknad som flera år i rad utsetts till Europas bästa?  Staden har inte så många lyxhotell, men vem behöver mer än ett? Hotel Esplanad byggdes för Orientexpressens passagerare 1925 och är idag stadens bästa hotell – perfekt bas en helg i Zagreb!

Här kommer länkar till mina bästa Zagrebtips!

Weekend i Budapest

Gillar du varma bad, bra restauranger och flådiga hotell? Då är Budapest staden för dig. Med massor med thermalbad att värma sig i efter en långpromenad i staden innan ni äter något riktigt gott!

Andra tips inför din weekendresa

Mått och vikt för handbagage

Starta med en lyxig lunch på Arlanda

PS. Inte sugen på att flyga av hänsyn till miljön eller flygrädd? Imorgon kommer tips på bloggen för alla er!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...