fbpx
Matochresebloggen
Färja till Åland med Eckerölinjen
Färja Okategoriserad Weekendresor

Weekendresor med färja – upptäck Åland, Helsingfors eller Tallin!

Vill du åka på en weekendresa men inte flyga? På andra sidan Östersjön finns massor att upptäcka i Helsingfors och Tallin eller åka runt på Åland. Och själva färjeturen över kan bli en kul del i upplevelsen!

Kolla in våra tips om Weekendresor till Åland, Helsingfors eller Tallin och såklart tips om saker att göra, äta och dricka i respektive stad!

Weekend i Helsingfors

En klassisk östersjökryssningsdestination men varför inte stanna en natt i Helsingfors innan ni kryssar tillbaka? Vi har varit i Helsingfors flera gånger med barnen och jag var där i våras på Ping festival själv. Perfekt stad både med barn och utan. En gång åkte vi till ett badhus som vi hade nästan helt för oss själva, en annan gång utforskade vi saker att göra i Helsingfors, som några av stadens escape rooms och den fantastiska bastubyggnaden Löyly. Här finns även massor med bra restauranger, caféer och barer.

Weekendresor med färja

Våra bästa Helsingforstips:

Weekend på Åland

Till Åland åkte vi en sensommarhelg och tog med bilen på färjan, så vi kunde utforska ön ordentligt. Förutom att vi hade riktig tur med vädret prickade vi in några av höjdpunkterna – som att bo på Havsvidden, gå på ölprovning på Stallhagens bryggeri och åt på Smakbyn. Alla tips nedan!

Weekendresor med färja

Mina bästa Ålandstips:

Weekend i Tallinn

Weekendresor med färja

Tallin är en vacker stad med massor av saker att göra. Stora torg, mysiga gränder, ambitiösa restauranger… Vid hamnen finns ett härligt hotell med stort spa som vi bodde en natt på helgen vi var i Tallin.

Våra bästa Tallintips:

Fler weekendresor

Sugen på att ta dig lite längre över helgen? Kolla då in detta inlägg om weekendresor till Belgrad, Bristol, London, Warszawa, Prag, Hamburg, Gdansk, Zagreb och Budapest.

Har du fler weekendtips? Kommentera gärna!

Läs mer: Var är det varmt på höstlovet?

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Liniz Travel
  17 augusti, 2018 at 21:42

  Riga är ju oxå fantastiskt att ta båten till från Stockholm.

  Bor man i Gbg kan man ju kryssa till Danmark och Tyskland.

  Och bor man i södra sverige kan man ju åka t Tyskland och polen oxå!

  • Reply
   christianmuda
   18 augusti, 2018 at 17:08

   Jo, helt sant. Lite Stockholmsfokus… ?

Lämna gärna en kommentar