fbpx
Matochresebloggen
Restauranger Restauranger i Stockholm

Restaurang Aira – Tommy Myllymäkis nya restaurang på Djurgården

I veckan öppnade bordsbokningen till Restaurang Aira – Tommy Myllymäkis nya restaurang på Djurgården. Alla bord bokades upp i ett nafs och redan nu är det helt fullbokat både för lunch och middag så långt bokningen sträcker sig – 2 månader fram i tiden.

På Restaurang Airi kommer det erbjudas både en avsmakningsmeny för 2500:- per person, samt a la carté med rätter mellan 300-900:-

Boka bord på Restaurang Aira

Vill man boka bord går man in på den här länken. Just nu är bord fram till 30 april släppta. Från 1 mars släpps varje dag klockan 10.00 bord 2 månader fram i tiden.

Restaurang Aira

Öppettider Restaurang Aira:

Lunch: Onsdag till Lördag 12.00-13.30
Middag: Tisdag till Lördag 17.30-20.30
Bar: Tisdag till Lördag 17.30-20.30

Airas webbsida hittar ni här.

Mer om Aira

Namnet Aira:

– Det tog en evighet att komma på namnet. Vi lekte länge med bokstäver för att hitta rätt känsla, och till slut kom vi på Aira. Det är ett äldre finskt kvinnonamn men det betyder ingenting. Det finns en växt som heter så på latin och det har säkert någon annan betydelse som vi inte känner till, men vårt namn bygger varken på växten eller något okänt ord. Jag ville ha ett sådant namn för att successivt kunna fylla det med innehåll och nya associationer.

Tommy Myllymäki, intervjuad i Café

Ambitiös satsning:

Tillsammans med Frantzén är detta en av viktigaste satsningarna som gjorts på restaurang i modern tid i Sverige. PG Nilsson vill skapa en restaurang med världsrykte. Det här kan mycket väl bli en värdig efterföljare till Fäviken, dit folk vallfärdade för att få en helhetsupplevelse.

White guides grundare Mikael Mölstad i SVD

Snapshots från Aira

Är man nyfiken på Aira finns några bilder på krogens nyöppnade instagramkonto, där man kan följa bygget och se lite av inredningen av restaurangen.

View this post on Instagram

Less than one month to go. Reservations open 20/01/20.

A post shared by AIRA (@airasthlm) on

Så sugen på att testa maten här, nu gäller det bara att lyckas boka ett bord!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar