fbpx
Matochresebloggen
Gröna Lund Vårkalaset 2018
Gröna Lund Nöjespark

Gröna Lund Vårkalaset 2018

Vi älskar nöjesparker och varje år i takt med att barnen blivit äldre har vi kunnat åka fler och fler attraktioner. Nu är bägge över 140 cm och är dessutom modiga så vi kan åka allt. Så för mig har besöken på Grönan blivit roligare för varje år!

Vårkalaset 2018 på Gröna Lund

I lördags öppnade Gröna Lund för säsongen med “Vårkalaset”. Jag och vår son var där tidigt och fick då ta del av Gröna Lunds clowner innan man öppnade entrén. Jag gillar verkligen att man har dessa element från en klassisk gammal nöjespark och till vårkalaset går man in genom Gröna Lunds gamla entré så det förstärker känslan ytterligare.

Gröna Lund Vårkalaset 2018Gröna Lund Vårkalaset 2018

Insane, Ikaros, uppskjutet och Jetline

Då gröna Lund inte är så stort har man byggt mycket på höjden. Vi körde de attraktioner vi gillar sedan tidigare och det var premiär för mig att testa Ikaros, som inte var igång tidigare gånger jag varit på Görnan. Galet läskig, där man först åker upp i ett torn som är högre än alla andra på Grönan. Sedan vippar sätena så man fälls med ansiktet rakt neråt. I det läget stannar man i 10 sekunder innan allt släpps och man rusar rakt ner i marken, där man dock mjukt stannas upp och vänds till sittande ställning igen innan man är nere. Missa inte denna!

Gröna Lund Vårkalaset 2018

Sitta längst fram

En ny grej vi började med i år var att köa lite extra för en plats längst fram. Har man ändå köat 20 minuter kan man lika gärna vänta några minuter till för längst-fram upplevelsen.

Gröna Lund Vårkalaset 2018 KvastenGröna Lund Vårkalaset 2018 Kvasten

I de flesta attraktioner är det bara att köa som vanligt. I Kvasten finns en egen ingång till vänster efter biljettkontrollen som man lätt missar för en egen kö till platsens längst fram.

Lustiga huset

Detta är en av våra favoriter och årets nyhet för oss var att sonen lärde sig gå i trapporna utanför där trappstegen rör sig. Det var sedan så kul att vi gick ner, upp, ner upp 3 gånger till. Lite läskigt är det dock i början och innan oss var det än liten kille som inte hade rätt teknik som var nära att ramla baklänges innan pappan hann fram och de stoppade trappan för en stund.

Dock var lustiga huset nästan ännu roligare på Halloween då det var övertagen av galna clowner! (Läs mer om Halloween på Grönan här.)

Gröna Lund Vårkalaset 2018

Bästa restaurangen på Gröna Lund!

Nyhet för i år är ett hål i väggen som serverar Poke Bowls, som såg goda ut, perfekt om man vill äta en enklare snabblunch.

Vi gick dock istället till Grönans mexikanska restaurang där det på luncherna är en stor mexikansk buffé.

Riktigt bra, med massor av goda saker att välja på och man fyllde på nytt hela tiden så det var fräscht. 179:- för vuxen, 79 för barn.

Hem – och tillbaka igen

Efter fyra timmar var vi ganska nöjda och cyklade hem för att vila lite men återvände sedan efter två timmar med resten av familjen som hade varit på andra aktiviteter på förmiddagen. Fördel med att bo nära djurgården! Innan man går ut från parken måste man skriva upp sitt namn i en lista vid huvudentrén så man inte behöver betala entré igen.

Så det blev verkligen en heldag på Gröna Lund – på slutet med hela familjen!

Tack till Gröna Lund för inbjudan till Vårkalaset. Åsikter och tankar är som vanligt våra egna!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Liniz
  30 april, 2018 at 11:46

  Så härligt! O föll på gränsen inte 140 cm ännu 🙁 men nästa år! Vi hade oxå kul! Galet mkt folk så såg er inte!

  • Reply
   christianmuda
   30 april, 2018 at 14:07

   Ja, minns när vår yngsta var 138 cm men storasyrran var lång nog, inte så kul när han blev stoppad i de roligaste attraktionerna. Men i år var det desto roligare!

Lämna gärna en kommentar