Walt Disney Studios Paris – tips inför ditt besök

Dela inlägget:

Walt Disney Studios Paris är en park som ligger intill Disneyland och det ingår entré hit på biljetten till Disneyland. Denna park hade vi knappt hört talas om innan vi kom hit, men väl här blev det verkligen en positiv överraskning. Så många häftiga attraktioner och shower!

Motors… Action!

Vi började med motorshowen ”Motors… Action” – en 45 minuter lång actionshow där stuntmän kör fartfyllda trick med motorcyklar och bilar. Vill man ha en bra plats bör man komma en halvtimme innan det startar, men man kan även komma strax innan det drar igång då läktaren rymmer flera hundra personer.
Walt Disney Studios Paris Walt Disney Studios Paris

Twilight Zone of Terror

Sedan vidare till ”Twilight Zone of Terror”. Detta hus syns på långt håll redan innan man går in i parken. Attraktionen är som ”fritt fall”, fast man befinner sig i en ”hiss” inne i ett 12-våningshus där man faller stötvis mellan de olika våningarna där det spelas upp scener från klassiska TV-serien ”The Twilight Zone”. Som i så många andra attraktioner har man här lagt stor energi på dekor vägen in till hissen som fungerar som en del av kösystemet. Otroligt välgjort, som allt annat i denna park.
Disneyland Paris Twilight Zone Disneyland Paris Twilight Zone

Studio Tram Tour

Vi hoppade sen på ”Studio Tram Tour”, som vi trodde mest skulle vara en stillsam rundtur bland lite historiska studioprylar och dekor, men plötsligt stannar tåget mitt i en simulerad inspelningsscen där en jordbävning och eldsvåda avslutas med en skyfall och dammbristning där 260.000 liter vatten forsar ner mitt framför oss. Coolt!
 Walt Disney Studios Paris Walt Disney Studios Paris Walt Disney Studios Paris Walt Disney Studios Paris

Ratatouille

En attraktion man inte får missa är Ratatouille – en 5-d åktur in i filmen med samma namn, där man mixar 3-d film med dekor i storformat, en vagn som tar en runt mellan olika rum och dessutom vind- och vatteneffekter.
Walt Disney Studios Paris
Sammanfattningsvis – Walt Disney Studios är en riktigt kul park och om man inte som vi vill maxa och stanna i parkerna från öppning till stängning (vi hade ju dessutom ett vip-fast pass) kan man med fördel köpa ett tvådagarspass och ta en park per dag.

Att tänka på:

– kolla upp i programmet när de olika showerna är. Förutom Motorshowen vi såg finns ett par andra shower som ”Disney junior live on stage” och ”Stich live”.
– samma fast-pass regel här som i Disneyland. Här kan man ha ännu större nytta av ett fast-pass för attraktionerna då många av showerna bara är att gå in på utan att köa.
– den allra populäraste attraktionen är Rattatouille – och den är också en av de häftigaste i hela parken. Börja med att ta en fast-pass biljett till denna attraktion!
Har du varit i Walt Disney Studios Paris? Vad gillade du mest?

2 kommentarer

  1. Det ser ju riktigt häftigt ut! Har tyvärr inte besökt Disney i Paris, men det kanske börjar bli dax(=!!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...