Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna

Dela inlägget:

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna ligger söder om huvudstaden Male och hit tar man sig med Sjöflygplan sista biten. Den 20 minuter långa flygturen är i sig en riktigt häftig upplevelse, innan man landar vid ön som är 900 meter lång och 250 meter bred.

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna
Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna
Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna

Vilhamendoo är ett riktigt paradis för dykare och snorklare, då ön är omgiven av ett korallrev där man kan se färgglada fiskar, muränor och (ofarliga) små hajar. Det finns även gott om riktigt bra dykställen i närheten där man kan se valhaj, sköldpaddor och gigantiska mantas. 

Pooler på Vilhamendoo

Själva ön är grovt uppdelad i en del för alla – inklusive barnfamiljer – och en adults-only-del. Så här ser poolen för barnfamiljerna ut, där det även finns en babypool och lekplats i anslutning.

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna Barnpool

För vuxna finns en pool vid havet med denna härliga vy, med en beachbar intill där man kan beställa drycker och snacks.

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna Adults Only pool

Det finns ett fantastiskt spa för behandlingar och massor av aktiviteter på ön – även om dykning och snorkel är fokus för de flesta gäster här. Jag åkte med dykfirman Eurodivers på en halvdagstur där vi bland annat dök ner till en ”manta cleaning station” .- ett ställe på 24 meters djup där det fanns en viss typ av fisk som gillar att nafsa på skinnet av dessa enorma däggdjur som var mellan 3-5 meter långa. En riktigt kul utflykt och otroligt coolt att vara så nära mantorna som bara någon meter.

Diving at Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna
Diving Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna
Manta at Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna

Vill man inte ner i vattnet finns det massor med vattensport ovanför utan, i form av windsurfing, kajaker eller en sån här liten katamaran som man kan hyra..

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna

Aktiviteter på land

Vill man istället hålla sig på land finns exempelvis en liten bana för att öva golfputtar, tennisbana och en stor fotbollsplan.

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna

Sunset cruise vid Vilamendhoo

En annan aktivitet på havet som många hänger med på är en sunset cruise, som ingår om man har ett all-inclusievpaket. Så härligt om man har tur med vädret och får en så här vacker solnedgång! Dessutom stor chans att få se delfiner som gillar att simma längs med båten eller gör volter mitt ute på havet!

Vilamendhoo island resort & spa i Maldiverna

Restauranger på Vilhamendoo

På ön finns två buffetrestauranger där det serveras frukost, lunch och middag. Den ena är bara för vuxna. – den andra för ”alla”, men det serveras samma mat i bägge. Menyn byts varje dag och det finns en stort utbud av olika rätter. Vid frukost finns kockar som lagar ägg och pannkakor på beställning, flera sorters nybakat bröd och massa färsk exotisk frukt. Vid lunch och middag ett stort utbud av olika rätter och även där en ”cooking station” där kockarna serveras vissa rätter direkt från grillen eller en wok.

Restauranger på Vilhamendoo

Restauranger på Vilhamendoo
Lite annan karaktär på kvällen
Dessertbordet!
Stor terass för att kolla in solbnedgången

Det finns även här en a la carte-restaurang på pålar ute i havet med fokus på fisk och skaldjur – sushi, sashimi och massa goda fiskrätter. Har man all-inclusive få får man äta en middag här ute var femte dag utan extra kostnad! Så himla mysig restaurang med riktigt god mat!

Rummen på Vilhamendoo

På Vilhamendoo finns 194 rymliga villor, där de mest exklusiva – Jacuzzi Water Villas – är byggda på pålar på vattnet. De har både en egen terrass mot havet med trappa ner för att ta ett dopp – samt en egen inre altan med jazzuci och solstolar.

Andra villor ligger precis vid stranden med egen altan. Alla har en egen liten privat innegård på baksidan, många av dem har även egen jazzuci. Så underbart boende – på eller nära havet!

Sammantaget om Vilamendhoo island resort & spa Maldiverna

En så härlig, lagom stor ö som är perfekt om man förutom att sola och bada även älskar att dyka och snorkla.

Prisexempel: Från 230 USD per dag i Juni-Juli för två personer i enklaste rumskategorin inklusive alla måltider. All-inclusive plus kostar 90 USD per person och dag inkluderar bland annat fria drycker både i minibar och på restaurangerna, båttur i solnedgången, snorkling- och windsurfinglektioner. Transfer med Sjöflygplan från flygplatsen i Male till Vilamendhoo kostar 340 USD per vuxen, 170 USD per barn.

Läs mer på Vilamendhoo’s egen websida här.

Läs mer om Maldiverna

///

Matochresebloggen.se var inbjuden som gäst för att kunna göra reportaget om Vilamendhoo Island. Tankar och åsikter är som alltid mina egna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...