Matochresebloggen
Flyg Maldiverna

Maldiverna – semester utan karantän eller munskydd

Medan de flesta turistorter runtom i världen har lockdown, krav på karantän och stränga restriktioner finns det länder där turismen redan börjar att återhämta sig – och där man slipper alla märkliga förhållningsregler. Ett av dessa undantag är Maldiverna, som blivit en fristad för alla som har råd att ta sig dit – och kan visa upp ett negativt PCR-test.

Negativt PCR test för att få komma in i Maldiverna

Ett negativt PCR-test som är maximal 96 timmar gammalt krävs för att komma in i Maldiverna – och ytterligare ett test tas när man kommit fram till sitt boende. Medan det testet analyseras får man hålla sig i sitt hotellrum – eller privata villa.

Maldiverna

Har man ett negativt testresultat kan man sedan semestra precis som vanligt. Sola på stranden, äta frukost från de enorma frukostbufféerna eller gå på hotellets gym. Utan munskydd!

Om man mot förmodan skulle få ett positivt resultat på testet får man stanna i sitt hotellrum i karantän tills man inte längre är sjuk, men i de fallen får man på flera resorts en voucher för en ny gratis vistelse, i annat fall kan man köpa en extra försäkring.

Maldiverna

Maldiverna – öppet för turister sedan 15 juli 2020

Maldiverna stängde för turism den 27 Mars 2020, vilket självklart var en enorm påfrestning på landets ekonomi, där turism står för 2/3 av BNP. Så, man arbetade snabbt fram den plan för att kunna öppna igen i mitten av Juli – då med krav PCR-tester för alla turister.

Såklart har en del turister blivit sjuka under sin vistelse på Maldiverna, men de har då isolerats i sina hotellrum och smittan har snabbt begränsats. Med tanke på att de flesta turister bor i egna villor och bungalows, utspridda på någon av alla 1200 små öar – är förutsättningarna att lyckas med denna strategi optimal på Maldiverna.

En fristad för de rika – men billigare än någonsin

Maldiverna har blivit något av en fristad för världens rikaste, som nu söker sig hit i allt större utsträckning. Data från Maldivernas turistbyrå visar att turister från länder som Kazakhstan, Ukraina och Ryssland har fördubblats under 2020 jämfört med 2019.

Men, samtidigt är turismen fortfarande lägre än innan pandemin, så det är ett bra läge att resa hit nu även för svenskar som tidigare sett Maldiverna som ett för dyrt resmål. Det är fler kampanjpriser än någonsin.

Flyg till Maldiverna

Både Quatar och Emirates flyger till Male på Maldiverna från Stockholm, med byte av flyg i Doha eller Dubai. Flygbiljetterna i Ekonomiklass kostar runt 9000 Sek T/R nu i Mars.

Se över försäkringar innan resa till Maldiverna

Bestämmer ni er för att resa till Maldiverna är det viktigt att se över era försäkringar. UD avråder fortfarande till resor utanför EU vilket gör att vissa hemförsäkringar inte ger ersättning för skador och sjukdomar relaterade till Covid i dessa länder. Exempelvis ger inte Länsförsäkringars hemförsäkring skydd vid reor till Maldiverna, medan andra försäkringsbolag ger ersättning som vanligt. Kolla upp innan resan!

Det finns även specifika försäkringar man kan teckna innan resan som täcker delar av de extrakostnader som kan uppkomma om man blir sjuk på plats – kolla in dem här.

Ja, sånt här sitter jag och drömmer mig bort till just nu när det är som gråast hemma i Sverige. Kollar upp flyg, extremt härliga hotell och hur man i tanken skulle lägga upp en resa. Så sugen på en semester till solen och värmen just nu!

Källa: Ft.com, Maldivernas turistbyrå. Bilder lånade från unsplash.com. Uppgifter och regler kan ändras snabbt, så dubbelkolla allt med officiella källor innan ni bokar en resa!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar