Maldiverna – semester utan karantän

Dela inlägget:

Medan de flesta turistorter runtom i världen har lockdown, krav på karantän och stränga restriktioner finns det länder där turismen redan börjar att återhämta sig – och där man slipper alla märkliga förhållningsregler. Ett av dessa undantag är Maldiverna, som blivit en fristad för alla som har råd att ta sig dit – och kan visa upp ett negativt PCR-test.

Negativt PCR test för att få komma in i Maldiverna

Ett negativt PCR-test som är maximal 96 timmar gammalt krävs för att komma in i Maldiverna. Väl framme får man fylla i en hälsodeklaration och man mäter febern med en snabbtermometer. Har man onormalt hög feber får man ta ett PCR test och stanna isolerad tills resultatet kommer.

Maldiverna

Har man ett negativt testresultat kan man sedan semestra precis som vanligt. Sola på stranden, äta frukost från de enorma frukostbufféerna eller gå på hotellets gym. Dock får man ha på sig munskydd medan man tar från buffén eller vistas på allmänna platser som exempelvis lobbyn.

Om man mot förmodan skulle bli sjuk under vistelsen i Covid måste man omedelbart sättas i karantän i ett hotellrum och stanna där i 14 dagar. Då gäller det att man har en bra reseförsäkring som täcker denna kostnad!

Maldiverna

Maldiverna – öppet för turister sedan 15 juli 2020

Maldiverna stängde för turism den 27 Mars 2020, vilket självklart var en enorm påfrestning på landets ekonomi, där turism står för 2/3 av BNP. Så, man arbetade snabbt fram den plan för att kunna öppna igen i mitten av Juli – då med krav PCR-tester för alla turister.

Såklart har en del turister blivit sjuka under sin vistelse på Maldiverna, men de har då isolerats i sina hotellrum och smittan har snabbt begränsats. Med tanke på att de flesta turister bor i egna villor och bungalows, utspridda på någon av alla 120 små öar som har resorts – är förutsättningarna att lyckas med denna strategi optimal på Maldiverna.

Alla anställda på de flesta resorts har vaccinerats. Men behöver ändå ha munskydd på sig hela tiden.

En fristad för de rika – men billigare än någonsin

Maldiverna har blivit något av en fristad för världens rikaste, som nu söker sig hit i allt större utsträckning. Data från Maldivernas turistbyrå visar att turister från länder som Kazakhstan, Ukraina och Ryssland har fördubblats under 2020 jämfört med 2019.

Men, samtidigt är turismen fortfarande lägre än innan pandemin, så det är ett bra läge att resa hit nu även för svenskar som tidigare sett Maldiverna som ett för dyrt resmål. Det är fler kampanjpriser än någonsin.

Flyg till Maldiverna

Både Quatar och Emirates flyger till Male på Maldiverna från Stockholm, med byte av flyg i Doha eller Dubai. Flygbiljetterna i Ekonomiklass kostar runt 9000 Sek T/R.

Se över försäkringar innan resa till Maldiverna

Bestämmer ni er för att resa till Maldiverna är det viktigt att se över era försäkringar. UD avråder fortfarande till resor utanför EU vilket gör att vissa hemförsäkringar inte ger ersättning för skador och sjukdomar relaterade till Covid i dessa länder. Exempelvis ger inte Länsförsäkringars hemförsäkring skydd vid reor till Maldiverna, medan andra försäkringsbolag ger ersättning som vanligt. Kolla upp innan resan!

Det finns även specifika försäkringar man kan teckna innan resan som täcker delar av de extrakostnader som kan uppkomma om man blir sjuk på plats – kolla in dem här.

Ja, sånt här sitter jag och drömmer mig bort till just nu när det är som gråast hemma i Sverige. Kollar upp flyg, extremt härliga hotell och hur man i tanken skulle lägga upp en resa. Så sugen på en semester till solen och värmen just nu!

Källa: Ft.com, Maldivernas turistbyrå. Bilder lånade från unsplash.com. Uppgifter och regler kan ändras snabbt, så dubbelkolla allt med officiella källor innan ni bokar en resa!

3 kommentarer

  1. Maldiverna är en så vacker plats och jag älskade min tid där. Jag hade en så härlig, underbar tid på Maldiverna och mitt livs kärlek och jag åker tillbaka dit för att fira en vändpunkt i våra liv tillsammans.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...