Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Dela inlägget:

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna ligger på ön Meerufenfushi, i den norra Male-atollen som man enkelt tar sig till med motorbåt på mindre än en timme från flygplatsen i Male.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Anländer Meeru!

Meeru Island är omgiven av en azurblå lagun och stora, breda sandstränder som går runt hela ön, som är 1200 meter lång och 350 meter bred. Att komma fram hit var som att gå rakt in ett vykort. Färgerna och den ljumma vinden som man möttes av – underbart!. Man tas emot av en liten välkomsttrupp som trummar medan man går in för att checka in. Här genom att sätta sig i en mjuk fåtölj och sippa ur en färsk kokosnöt medan personalen fixade med det administrativa – som bland annat inbegrep feberkontroll – vilket man sedan gjorde varje morgon.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Detta är en av de första resorts som byggdes i Maldiverna för 40 år sedan och är en av de större. Idag finns här rymliga 284 villor – alla utrustade med alla bekvämligheter man kan tänka sig som wi-fi, och minibar.  

Villor på Meeru Island

Som den hotellnörd jag är kollade jag in alla olika rumstyper, från från mysiga familjelägenheter på mitten av ön, till villor direkt vid stranden och de mest exklusiva villorna som står på pålar ute i havet. Att bygga de sistnämnda gör man dels för att öarna är så små så de rymmer inte så många villor. Men det är även ett sätt att få total avskildhet, i dessa villor på havet har man ingen insyn alls från sina grannar.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Dessa rymliga villor är helt underbara att bo i och man kan här vara helt ostörd. Jag älskar att man kan ta ett dopp i havet direkt från sin egen altan. Och utsikten på kvällen är magisk! Det sitter lampor på varje altan som lyser upp vattnet rakt under, där man kan se små (ofarliga) hajar och andra fiskar.

För familjer med småbarn har man radhusliknande lägenheter i en u-form, på betryggande avstånd från havet. Det är den billigaste rumskategorin.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

En annan rumstyp ligger med havsutsikt på stranden. Dessa har även en liten innergård med solstolar och jacuzzi.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Ön är uppdelad i två delar, den södra –  mer tänkt för barnfamiljer – den norra är bara för vuxna. För barnfamiljerna finns en stor uppvärmd pool, lekplats och barnpassning. För de vuxna en stor pool vid stranden, där man kan sola i lugn och ro! 

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Makalösa stränder

Meeru är känd för sina breda, vackra stränder, En halvtimme tog det att ta en morgonpromenad runt hela ön i den mjuka sanden.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna
Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Galet vackert och massor av bra platser att ta en paus på!

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Restauranger på Meeru Island Resort & Spa 

När man bor en vecka på samma ö blir restaurangerna extra viktiga  – och det har man tagit fasta på här på Meeru. Det finns två stora buffétrestauranger med ett stort utbud av rätter som ändras varje dag, där de flesta äter alla sina måltider – frukost, lunch och middag. En av restaurangerna är för alla – en för bara vuxna.

Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

Det är långt från en vanlig buffé som serveras här. Flera olika stationer med mat från olika delar av världen och kockar som steker kött och fisk eller kokar pasta på beställning,

Maldivisk afton

Trött på buffén? Det finns även två a la carte restauranger på ön, där jag åt en kväll på den ena – ”Asian wok”, som ligger på pålar ute i havet. Här är det fine-dining, med fokus på fisk och skaldjur. Riktigt mysigt ställe och fantastiskt god mat!

grillad fisk med maldiviska kryddor

Det finns även två barer på ön – bägge med stora terrasser mot havet för att kunna ta en drink i solnedgången innan middagen när vädret tillåter.

På frukosten fanns förutom en gigantisk buffé kockar som tillagade ägg på beställning och stekte pannkakor. Så lyxigt! Speciellt när man kunde äta dessa utomhus i den varma morgonsolen.

Aktiviteter på och runt Meeru Island

Vill man aktivera sig på sin semester finns här ett enormt utbud. På själva ön bland annat tennis- och fotbollsplan, en driving range och 9-håls golfbana, beach volley, badminton och gym.

Sugen på att lära dig mer om kulturen på Maldiverna? Här finns ett litet museum där man kan kolla in traditionell festklädsel, forna tider betalningsmedel (snäckor) och mycket mer.

Varje kväll är det underhållning i en av barerna, exempelvis traditionell dans eller ”divers night” där man visar upp filmklipp från senaste veckans dykning i området!

Spa på Meeru

Här finns ett spa, byggt på pålar ute i havet Jag tog en klassisk massage här och bad om ”hård”, En av de bästa massagerna jag fått, med vissa andliga inslag som att de slår på en gong-gong innan massagen startar och avslutas med att de gör ljus med ett rör fyllt av sand som gör ett väldigt speciellt ljud. Jag fick även välja en sten med ett budskap på baksidan som jag skulle ha som mentalt fokus under massagen!

Meeru’s Coral Garden

Även snorkling och dykning är populära aktiviteter, Dykutflykter en båttur bort, medan man kan ta dykkurser från stranden. Då det var ett par år sedan jag dök sist gjorde jag ett uppfräshningsdyk här med en instruktör där jag fick visa att jag fortfarande kunde grundläggande saker som att få vatten ur cyklopet eller ta ur luften ur munnen. utan att få panik .

Vid stranden vi dök finns Meeru’s Coral Garden – ett projekt där man planterat och återskapar naturliga koraller. Detta är en perfekt och intressant plats att snorkla på – men man kan snorkla runt hela ön och se allt från färgstarka fiskar till (helt ofarliga) sköterskehajar vilket jag gjorde min första dag, så coolt!

Sammantaget om Meeru Island Resort & Spa i Maldiverna

En fantastisk, avslappnad ö med massor att göra både på land och i havet, som passar bra både för barnfamiljer och för par utan barn. Vackra stränder och riktigt god mat.

Prisexempel: Från 280 USD per dag i Juni-Juli för två personer i enklaste rumskategorin inklusive alla måltider. All-inclusive plus kostar 90 USD per person och dag inkluderar bland annat fria drycker både i minibar och på restaurangerna, båttur i solnedgången, snorkling- och windsurfinglektioner. Transfer med motorbåt från flygplatsen i Male till Meeru kostar 170 USD per vuxen, 85 USD per barn. Båtturen tar knappt en timme.

Läs mer på Mereru Islands’s egen websida här.

Läs mer om Maldiverna

///

Matochresebloggen.se var inbjuden som gäst för att kunna göra reportaget om Meeru Island. Tankar och åsikter är som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...