Tallink Silja och Viking Line börjar med kryssningar till Visby 2020

Dela inlägget:

Uppdaterad 3 juli 2020. Efterfrågan på resor inom Sverige ökar kraftigt som en följd av UD’s avrådan för utlandsresor (som dock reviderades 17/6 – läs mer här). När beskedet att resor inom hela Sverige var ok kom snabbt massor av nya kreativa lösningar från researrangörer och det fylls på dagligen. I veckan kom både ​Tallink Silja och Viking Line med nyheten om att de börjar med kryssningar till Visby i sommar. Viking Line startar dessutom upp dagskryssningar i Stockholms Skärgård.

​Birka Cruises var först med kryssningar till Visby

Edit 3 Juli 2020: Birka Cruises meddelande idag att man lägger ner hela verksamheten pga Covid-19.

Tallink Silja eller Viking Line är inte först med idén att arrangera kryssningar till Visby – sedan flera år har Birka Cruises kryssat till Visby ett par gånger varje sommar. Jag kryssade med min fru dit med Birka för två år sedan – läs mer om den kryssningen här. Sammanfattningsvis är detta en grym minisemester – Visby är så härligt på sommaren!

Även i år kan man kryssa till Visby med Birka. Två alternativ där man då får en resa exakt som den vi gjorde. 2 dygn, med avresa fredag 17/7 alt fredag 24/7.

Under Tallink Siljas och Viking Lines kryssningar kan man även vissa datum bo kvar en hotellnatt i Visby och det är klart att rekommendera om man vill ha tid att utforska allt som Visby har att erbjuda.

Saker att göra och se i Visby

Självklart har jag skrivit ett reportage med tips om saker att göra och se i Visby, från att strosa runt i staden, hitta vackra parker, tips om restauranger och caféer. Läs mer om saker att göra och se i Visby här.

kryssningar till Visby

Datum för kryssningar med Viking Line till Visby

Visbykryssningarna med Viking Line avgår fem söndagar och en tisdag under perioden 19 juli – 18 augusti, med två nätter ombord och en dag på Gotland. Utöver måltider och möjligheten att shoppa taxfree har rederiet tillsammans med Visit Gotland tagit fram flera olika upplevelsepaket i land.

Avgångar: 19 och 26 juli, 2, 9, 16 och 18 august

Tiderna för kryssningarna:

 • Dag 1: Avgång Stockholm kl 17.00
 • Dag 2: Ankomst Visby kl 09.30, avgång Visby kl 20.45
 • Dag 3: Ankomst Stockholm kl 14.30

Datum för kryssningar med ​Tallink Silja till Visby

Tallink Silja seglar till Visby från Stockholm fredagar, söndagar och onsdagar från 10 juli fram till 2 augusti.

 • Fredag 10 juli
 • Söndag 12 juli (med övernattning i Visby)
 • Onsdag 15 juli
 • Fredag 17 juli
 • Söndag 19 juli (med övernattning i Visby)
 • Onsdag 22 juli
 • Fredag 24 juli
 • Söndag 26 juli (med övernattning i Visby)
 • Onsdag 29 juli
 • Fredag 31 juli
 • Söndag 2 augusti (med övernattning i Visby)

Tiderna för kryssningarna:

 • Dag 1: Avresa Värtahamnen, Stockholm kl 16.45
 • Dag 2: Ankomst Visby kl 9.30
  Avresa Visby kl 19.00
 • Dag 3: Ankomst Stockholm kl 11.30

Exakt vad som sker ombord Viking Lines och Tallink Siljas fartyg är lite oklart, men det är säkert likt upplägget en vanlig finlandskryssning. Kanske mindre fokus på fest och mer fokus på Visby!

 kryssningar till Visby

Dagsturer i Stockholms Skärgård med Viking Line.

Inte nog med tid att stanna borta 2 nätter – eller vill tuffa fram i skärgården mitt på dagen? Då kanske Viking Lines skärgårdskryssningar är något för dig! Skärgårdskryssningarna avgår från Stockholm varje torsdag, fredag och lördag under perioden 2 juli – 15 augusti. För att resenärerna ska hinna njuta så mycket som möjligt av skärgårdsvyerna ute på soldäck startar kryssningarna redan vid lunchtid och fartyget är åter i Stockholm följande morgon.

Tidtabell Skärgårdskryssningar 2 juli-15 augusti 2020: Avgångar: varje torsdag, fredag och lördag.

Dag 1: Avgång Stockholm kl 13.00
Dag 2: Ankomst Stockholm kl 09.30

Jag var ute på en dagskryssning med Silja Symphony när Silja Line fyllde 60 år – det kanske ge en liten idé om hur det skulle kunna se ut. Läs mer här.

Covid-19-“säkra” fartyg

Självklart har man gjort en rad åtgärder för att minska risken för smittspridning ombord. (Man slipper tack-och-lov att visa upp ett negativt covid-19 test innan man går ombord (som t ex krävs för resor i höst till Sri Lanka).).

En skärgårdsresa på Östersjön är ett utmärkt sätt för människor att semestra i Sverige och resa på ett ansvarsfullt sätt. På våra fartyg har vi gott om utrymme och därmed möjlighet att hålla avstånd. Vi har dessutom noll procent återcirkulerande luft, alla passagerare har en egen hytt, det finns utbildad sjukvårdspersonal ombord och alltid en hamn nära

Marcus Risberg, VD Tallink Silja

Även Viking Line har tagit motsvarande åtgärder:

–Viking Cinderella tar med anledning av coronarestriktionerna endast emot en begränsad mängd resenärer per avgång. Vi har även infört strikta åtgärder både i hamnen och ombord för att undvika trängsel och säkerställa smittskyddet. Det gäller allt från markeringar och påminnelser om att hålla avstånd till att begränsa antalet gäster i våra publika utrymmen såsom restauranger och butiker. Det finns väl utarbetade rutiner och alltid en sjuksköterska ombord. I gott samarbete med våra resenärer kan vi erbjuda en trygg kryssningssommar även i år.

Kenneth Gustavsson. Marknadsdirektör Viking Line

Läs mer hos respektive bolag om deras Visbykryssningar!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...