Att göra i Visby – tio tips

Dela inlägget:

Vi kom till Visby på en weekendkryssning och hade en hel dag i Visby. Tack vare massa bra tips från mina följare på Instagram blev den riktigt lyckad och nu tipsar jag vidare – här kommer mina topp tio saker att göra i Visby!

Att göra i Visby – tio tips

1. Gå längs ringmuren

Ringmuren går runt Visby innerstad och är 3,6 km lång. Bygget av muren påbörjades redan på 1100-talet och muren har i hög grad bidragit till att hela Visby utsetts till världsarvstad.

Att göra i Visby - tio tipsGå längs ringmuren

2. Kolla in den botaniska trädgården

Visbys botaniska trädgård är av engelsk typ de det ska finnas element som ett tempel, en damm och en ruin. Ringmuren på ena sidan och en höjd på den andra sidan av trädgården skapar ett mikroklimat för de 2000 olika arter träd, buskar och växter från hela världen som finns här. Gillar man vackra trädgårdar är detta ett givet stopp.

Att göra en dag i VisbyBotaniska Trädgården VisbyBotaniska Trädgården VisbyBotaniska Trädgården VisbyBotaniska Trädgården Visby

3. Ta något kallt att dricka på Vinäger

Vinäger är ett klassiskt lunchställe, på en gammal innergård mitt i Visby. Vitmålade golv, vita kuddar, en liten fontän i mitten och en DJ som spelar skön lite skön musik (och till och med sätter taktmixarna) skapar en exklusiv känsla – precis vad storsttadsborna som kommer hit på sommaren vill ha.

Vinäger VisbyVinäger VisbyVinäger VisbyVinäger Visby

Men det är främst miljön man kommer hit för så denna heta dag nöjde vi oss med en varsin ramlösa och pustade ut i skuggan.

4. Ät en sommarlunch på Ett rum för resande

Prisvärd och god lunch hittar man på ”Ett rum för resande” ett stenkast från Vinäger. Vi gick hit efter tips från en väldigt matintresserad före detta kollega till mig som bor i Visby sedan 5 år. Ett rum för resande har även en mysig uteservering – dock utan DJ.

Ett rum för resandeEtt rum för resandeEtt rum för resandeEtt rum för resande

5. Utsikt och solnedgång på Krönet

Krönet är känt för att vara Visbys bästa ställe för att se solnedgången, ta in pitchers med iskall sangria och att det inte går att boka bord. Även på dagen är det ett skönt ställe att hänga på och njuta av utsikten.

Att göra en dag i VisbyAtt göra en dag i Visby - Krönet

6. Shoppa till du droppar

Sugen på att shoppa? Då kommer du att gilla Visby. Hör finns mängder av affärer och på sommaren är det dessutom rea överallt. Ett ställe bland många är H10 som även har ett bra café.

Shoppa till du droppar

7. After Beach på Kallis.

Kallbadhuset – Kallis – är det givna ställen i Visby för en after Beach och de liknar allt mer de glassiga beachlubbar man kan hitta i Dubai eller på Ibiza. De har numera även stora cabanas man kan hyra och hänga här från 12.00 och framåt. Dock har Kallis ingen pool eller brygga för att ta sig ett dopp i det intilliggande havet, något som är standard utomlands.

After Beach på Kallis.After Beach på Kallis.After Beach på Kallis.After Beach på Kallis MarmeladorkesternAfter Beach på Kallis.After Beach på Kallis.

Fram till vecka 28 är det bara att gå in och liveband som Marmeladorkestern spelade den dag vi var här. Vecka 29 är det ”Stockholmsveckan” och då är det istället Dj’s på scen, entréavgift och så långa köer att man antingen ska vara här tidigt eller boka ett drinkbord för att vara säker på att komma in!

8. Ta ett dopp eller häng på stranden

Det finns massor av fina stränder på Gotland, men även inne i Visby kan man ta sig ett dopp. Till höger om Kallis finns både en badbrygga och en liten sandstrand.

Ta ett dopp eller häng på strandenTa ett dopp eller häng på strandenTa ett dopp eller häng på stranden

9. Ät middag på någon av alla bra restauranger i Visby

Surfers, Supper, Bolaget, Amarillo och Mille Lire är några av de restaurangtips vi fick.

Pizzorna på Mille Lire såg grymma ut, men vi valde att testa några rätter på Surfers innan vi fick skynda tillbaka till vår färja. Riktigt gott – precis som ”alla” säger. Spontanbesök som vårt funkar om man kommer strax efter de öppnar vid 17 – en del av uteserveringen är för drop-ingäster.

Pizzor på Mille Lire
Pizzor på Mille Lire
Surfers Visby
Surfers Visby

Surfers VisbySurfers Visby

10. Strosa runt i Visby

Visby är så mysigt att bara promenera runt i, speciellt om man går en bit från shopinggatorna. Vackra hus på kullerstensgator och stora rosbuskar vid nästan varenda hus.

Strosa runt i VisbyStrosa runt i VisbyStrosa runt i VisbyStrosa runt i Visby

Missa inte att promenera längs vattnet – där har någon hängt upp massa hängmattor man kan ta en paus i!

Strosa runt i VisbyStrosa runt i VisbyStrosa runt i Visby

Vill du inte gå finns det flera cykeluthyrare nere vid färjeterminalen – då kan man även enkelt ta sig till ständer i en bit utanför Visby.

Bonustips: Åk till Fårö.

Har du flera dagar i Visby kan jag verkligen rekommendera en dag på Fårö. Jag var där förra sommaren och skulle jag välja ut tre saker att göra där är det Raukarna, Suderstrand Strand och Lauters restaurang – läs mer här!

Vad av detta blir du mest sugen på och har du kanske egna tips? Kommentera gärna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...