fbpx
Matochresebloggen
Stockholms högsta hopptorn
Okategoriserad

Stockholms högsta hopptorn – 12 meter högt – på saltisbadet

Stockholms högsta hopptorn är 12 meter högt och ligger i saltisbadet – Saltsjöbadens Friluftsbad. Men det är bara för herrar. Damernas hopptorn är bara 5 meter högt!

Saltsjöbadens Friluftsbad består av tre delar – Herrbadet, Dambadet och mellanbadet och är inspirerade av de kurbad som var populära på kontinenten i början av 1900-talet. Sedan 2012 är badhusen byggnadsminnesförklarade och att stiga in här är som att förflytta sig hundra år bakåt i tiden. Jag och min hopptokiga son åkte hit då vi hade hört att här finns Stockholms högsta hopptorn – 12 meter högt!

Stockholms högsta hopptorn – 12 meter högt

Jag har hoppat från tian på Norrköpings utomhusbad två gånger, men det var väldigt läskigt sist. Sonen däremot hoppar alltid på de högsta ställena vi hittar – hopptornet på Fågelöudde på Lidingö är det vi är oftast på, men det är bara fem meter högt. Tian har han hoppat från bland annat på Gustavsviksbadet i Örebro, men här i Stockholm är det dåligt med höga hopptorn.. Så när några vänner som bor i saltis berättade att där finns ett 12-meters hopptorn var något vår son absolut ville testa – och jag hakade på!

Så, vi åkte ut till Saltis i fredags. bytte om i ett av de ganla índividuella omklödningsrummen och gick upp i hopptornet. Första våningen trean, sedan femman, tredje åttan och högst upp på taket av hopptornet – 12:an!

Stockholms högsta hopptorn
Saltisbadet
Stockholms högsta hopptorn

Sonen gick upp först så jag kunde fota honom och sedan gick vi upp bägge två och hoppade. Detta var en helt annan känsla än när jag hoppade från tian i Norrköping, Klart mindre otäckt innan – att hoppa mot och ner i havet är mer i min stil. Men tiden i luften kändes klart längre, innan man landar i vattnet med ett stort plask!

Uppe på Stockholms högsta hopptorn
Saltisbadet - Stockholms högsta hopptorn

Nymodigheter som dusch och bastu

Det meta är som sagt original, men det finns nu även nymodigheter som dusch och bastu. Skönt efter ett par hopp!På herrdelen går man naken om man vill, samma sak på dambadet. Mellan de två baden finns mellanbadet som är en sandstrand, med en flotte man kan simma ut til med ett litet hopptorn..

Mellanbadet

Här finns också en restaurang med uteservering som är populär på somrarna. när vi var här strax innan stängning dock helt tomt!

Vill ni hoppa från Stockholms högsta hopptorn och är killar – åk hit. Lite orättvist och ojämlikt att tjejernas bara är fem meter, men när jag och sonen pratade om detta konstaterade vi att det bara är killar som vi har sett hoppa från tian på andra bad och vår dotter som är väldigt modig nöjer sig med femman även när möjlighet till högre hopp finns, så kanske är detta inte ett problem..

För oss ett nytt favoritställe i Stockholm, Hit kommer vi komma tillbaka – många gånger!

Fakta om saltisbadet:

Ta er hit: Saltsjöbanan går fram till Grand Hotell Saltsjöbaden, sedan är det bara en kort promenad hit. Det finns några parkeringsplatser utanför.

Entre: Vuxen: 70:-, Ungdom: (7–17 år): 35:-Sent insläpp kl. 17.00 –18.00. Vuxen: 40:- Ungdom: (7–17 år): 20:-. Vi åkte hit efter jobb och skola och kom strax efter 17 – då är det halva priset i en timme och det räckte gott för att hoppa oss trötta!

Ta med: Hänglås till skåp1

Mer info på saltisbadet.se

Weekend ett stenkast från saltisbadet

Varför inte besöka saltisbadet som en del i en weekend på Grand Hotell Saltsjöbaden? Läs mer om det här!

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden - ny meny
  22 mars, 2022 at 19:25

  […] Vi gjorde en spontan staycation på Grand Hotell Saltsjöbaden för snart tre år sedan. Är ni sugna på att kolla in mer av hotellet hittar ni det reportaget här. Det finns dessutom ett 13 meter högt hopptorn ett stenkast från Grand Hotell Saltsjöbaden som vi såklart testade. Läs mer om det här! […]

 • Reply
  Anders Ström
  24 juli, 2022 at 15:55

  Helt avstängda från att från att hoppa från högsta hopptornet är tjejer inte. På lördagar och söndagar under högsommaren är det mixat på herrbadet, och ibland mitt i veckar de dagar det är mycket folk där. Men det är ändå mest killar som hoppar från tolvan. Tolvan är något av ett mandomsprov för tuffa killar, men även för oss vuxna som har en del av det grabbiga kvar i sig. Det visar Christian med all tydlighet,.

  • Reply
   Christian Muda
   24 juli, 2022 at 21:21

   Aha, tack för den informationen om att det är mixat ibland. Perfekt ju för tjejer som vill utmana sig eller bara gillar att hoppa från lite högre hopptorn!

Lämna gärna en kommentar