Gustavsviksbadet i Örebro

På vägen från Österlen upp mot sommarstugan i Dalarna tog vi ett sov-stop i Örebro. Här finns Gustavsviksbadet som vi varit sugna att testa tidigare, så det var perfekt att dra hit direkt efter frukost!

Detta måste vara ett av Sveriges största äventyrsbad, med ett tiotal vattenrutschbanor, vågmaskin, en vild fors, tre bubbelpooler och ett stort småbarnsområde.

 När vi kom så tidigt var det ingen kö till någonting, så vi passade på att åka vattenrutschbanor och testade självklart alla som fanns.      Sedan vidare in till simhallsdelen där det dels finns en stor bassäng för motionssim och till våra hopptokiga barns stora glädje – ett hopptorn!    Vår tuffa sjuåring hoppade från femman för första gången, inspirerad av storesyrran som gjorde det redan förra året!

Sedan ut till utomhusbadet för att testa den stora vattenrutschbanan som var där. Väl ute hittade vi även ”Äventyrsön” med en hinderbana som barnen inte kunde motstå.  

       Efter alla dessa bad, dessutom utomhus, var det skönt att värma upp sig i en av de tre bubbelpooler som finns inne i badhuset. Varma var det dags att testa ”vilda forsen”- som verkligen är vild. Alla attraktioner som var av denna typ åkte jag först ihop med barnen för att se om de kunde åka själva. Just denna kände vi var för tuff att åka själv till och med för Gustaf (som tagit simborgarmärket) så vi lånade en av de flytvästar som finns inne i hallen. Tryggt! Sen var det bara att köra. Detta var en av barnens absoluta favoriter.    Sen upp på klätterväggen ett par varv innan vi hoppade in i bastun.

 Så nöjda med besöket på Gustavslundsbadet – hit åker vi gärna igen!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...