Fågelöuddebadet på Lidingö med femmeters hopptorn!

Dela inlägget:

Vi har valt att bo kvar i stan, medan de flesta vänner flyttat ut till villor i förorten. På våren och försommaren kan vi sakna hus med pool, men fördelen med att inte ha det själva är att vi istället utforskar bad som finns i vår närhet. Ett av våra favoritbad är Fågelöuddebadet på Lidingö. Jag gillar att de har underbar kvällssol. Barnen älskar hopptornet. Så hit åker vi ofta varma kvällar med lite picnick och hänger efter jobb och skola.

Fågelöuddebadet på Lidingö

Badet har en stor gräsmatta och på vardagarna så här innan semestern är det oväntat få andra badgäster här. Har alla på Lidingö egen pool med kvällssol eller varför åker inte fler hit och badar och äter picnickmiddag?

De flesta familjer här kommer med små barn och för dem är det perfekt med sandstranden och den grunda delen av vattnet som är omringad av bryggor.

Fågelöuddebadet på Lidingö

Fågelöuddebadet på LidingöFågelöuddebadet på Lidingö

Hopptorn på Lidingö

Fågelöuddebadet har det hopptorn jag och vår son gillar bäst med både en 3:a och en 5:a. Det är egentligen huvudanledningen till att vi åker hit!

Perfekt att ta hit sina barn så de lär sig att hoppa, blir trygga i att de vågar och kan imponera på klasskompisarna när det är bad med skolan. Och för mig är det ett perfekt tillfälle att utmana mig sig själv att våga lite mer än barnen – som att dyka från 3:an!

Fågelöuddebadet på LidingöFågelöuddebadet på Lidingö

Ta med picnic till Fågelöudde

Det finns en kiosk här som ibland är öppen, men det är inte att räkna med och de har mest glass och korv, så vi tar alltid med eget fika eller mat hit. Igår kväll när jag var här med vår son och en av hans kompisar åt vi middag vid stranden – så mysigt. Standardmaten som vi ofta gör och går snabbt att förbereda är saltkokta små potatisar, grönsaker som paprika i bitar och kalla biffar och stekt haluomi.

Fågelöuddebadet på LidingöFågelöuddebadet på Lidingö

Efter maten bytte killarna om för mer hopp och simning medan jag nöjde mig med ett dopp denna kväll och kunde njuta av kvällssolen som är perfekt här.

Fågelöuddebadet på Lidingö

Saker att göra förutom att bada

Det finns en nybyggd del av badet med ett högt klätternät, gungor och en liten rutschkana, men det är allt. Ja, förutom en bangolfbana som ligger vid kiosken, men den har öppet lika sporadiskt som kiosken.

Fågelöuddebadet på LidingöFågelöuddebadet på Lidingö

Bra att veta om Fågelöuddebadet

  • Det finns toaletter
  • Parkeringen är gratis
  • Tar ni buss går linje 204 till Fågelöuddevägen ca 700 meter från badet!

Fågelöuddebadet på LidingöFågelöuddebadet på Lidingö

För vem?

I första hand för alla som bor på Lidingö eller bor nära Lidingö, som för oss som bor på Östermalm eller i Vasastan. Bor man i andra delar av stan finns lika härliga bad på närmare håll, som Kaananbadet i Blackeberg, Tanto Strandbad på söder eller Oxnö Klippbad för er som bor ännu mer söder som stan.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...