Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden – ny meny signerad Gustav Otterberg

Dela inlägget:

Grand Hotell Saltsjöbaden är ett av Stockholms mest anrika hotell, som byggdes i hotellviken i Saltsjöbaden i slutet av 1800-talet av familjen Wallenberg. Det har nyligen fått en ny ägare som ska göra en varsam men omfattande renovering av hela hotellet, men redan nu har det skett en stor förnyelse – i köket på Franska Matsalen. Ny kökschef på Grand Hotell Saltsjöbaden är Gustav Otterberg, som senast kommer från Van Der Nootska palatset.

Här i Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden har Gustav strävat efter att skapa en meny som andas “elegans, lyx, vintage och prestigelöshet”. Klassiska recept med en modern touch. Lite av den fick vi prova på en presslunch, där vi dock startade med att kolla in den underbara utsikten från verandan och ta lite selfies!

Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden

Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden – ny meny signerad Gustav Otterberg

Lunchen startade med ett glas Bollinger la grande année 2014 – en fantastisk champagne som sedan serverades genom hela lunchen. Först en kalvtartar med pocherat ostron och störkaviar – verkligen all in på klassiskt lyxiga råvaror och så gott. Sen nästa klassiska lyxråvara – hummer som serverades med tryffel och en smörig läcker sås. Och till dessert, en klassisk sabayonne med vaniljglass och hjortron. Mums!

Franska Matsalen på Grand Hotell Saltsjöbaden
Variation på hummer

Staycation på Grand Hotell Saltsjöbaden

Vi gjorde en spontan staycation på Grand Hotell Saltsjöbaden för snart tre år sedan. Är ni sugna på att kolla in mer av hotellet hittar ni det reportaget här. Det finns dessutom ett 13 meter högt hopptorn ett stenkast från Grand Hotell Saltsjöbaden som vi såklart testade. Läs mer om det här!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...