Staycation på Lidingö i Lilla Villan på Villa Lovik

Dela inlägget:

I helgen var det dags för årets första Staycation. Vår son fyllde 16 år och vi tog med honom och en av hans bästa kompisar till Villa Lovik på Lidingö för att starta denna födelsedagshelg. Dottern hade andra planer denna dag, annars hade hon såklart fått följa med. 

Jag och min fru var på Villa Lovik för ett drygt år sedan och gillade verkligen detta hotell ute på Lidingö. Fina rum, avslappnad stämning och en relaxavdelning helt i vår stil, med stor bastu och en varm utomhuspool. 

Två rum i Lilla Villan

De flesta rummen på Villa Lovik ligger i huvudbyggnaden, som sitter ihop med restaurang och relax, men vi fick två dubbelrum i Lilla Villan, en av de fristående mindre byggnader man kan bo i här. Här bodde vi i mysiga rum på andra våningen med snedtak och små fräscha badrum med dusch. 

Staycation på Lidingö
Staycation på Lidingö

Relax med bastu och utomhuspool

Efter vi kollat in rummen gick vi direkt till relaxen, för bastu och bad innan det var dags för middag. En stor het bastu och varm utomhuspool – mer än så behövs inte för oss egentligen!

Staycationmiddag på Villa Lovik

I Staycationpaketet på Villa Lovik ingår en trerättersmiddag, där man får välja en av två förrätter, en av två huvudrätter och så är det en fast dessert. Jag tog en vitello tonnato till förrätt som var en rustik uppläggning – ungefär som man skulle kunna vänta sig att få den i Italien på en liten lokal krog. Riktigt god och vi pratade om att denna förrätt borde vi göra oftare hemma! Till varmrätt tog jag hjort med rostad pumpapuré, brysselkål och endive, som var en generös portion perfekt stekt kött och goda tillbehör – även denna rätt rustik.

Till dessert behövde vi inte välja, utan vi fick in två små desserter, en crema catalana med en len äggcreme under ett tunt krispigt täcke bränt socker och en kula chokladcreme med krossad maräng. 

Helt klart en god middag – och ett lyft sedan vi sist var här då middagen inte höll riktigt denna klass. Nu hade man fokuserat på smakerna före en avancerad uppläggning – alltid en bra prioritering!

Frukost på Villa Lovik

Frukosten var var en riktig höjdare och hade allt vi kan önska oss på en buffé, som färsk frukt, nybakad bröd, pain au chocolat och croissanter och en varm del med äggröra, kokt ägg, bacon och varma grönsaker. “Den godaste äggröran jag ätit på hotell” utbrast sonen och det är verkligen ett bra betyg med tanke på hur många hotellfrukostar han ätit i sitt liv!

Frukost på Villa Lovik

Promenad längs vattnet och kallbad

Efter frukosten gick jag och min fru en promenad längs vattnet. Det är så himla vackert här och har man mer tid kna man gå exempelvis Elfviksleden som är 9 kilometer lång och går förbi här.

Efter promenaden tog jag ett bad från Villa Loviks brygga där isen just börjat spricka innan vi avslutade med mer bad och bastu. 

Sammantaget – en riktigt mysig staycation, på bekvämt avstånd från Stockholms city.

Priset för två personer i dubbelrum, med trerätters middag, frukost och entré till relax startat runt 2700:-. Tänk på att relaxen bara har öppet fredag och lördag och att det är 16-årsgräns där.

Besöket gjorde vi i samarbete med Villa Lovik. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Fler tips på Staycations

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...