Sista stoppet på årets roadtrip – i Jönköping på Hotel Savoy

Efter tre stopp på vår roadtrip i Vadstena Kloster, Nääs Fabriker och Ästad Vingård hade vi ingen brådska hem. Bägge barnen var fortfarande på olika läger, så istället för att köra 6 timmar non-stop från Ästad Vingård sent på eftermiddagen hela vägen till Stockholm bestämde vi oss för att stanna en sista natt på vägen i Jönköping – som ligger halvvägs.

Jönköping – Sveriges tionde största stad

Jönköping är Sveriges tionde största stad och ligger vid Vätterns södra spets. E4:an norrifrån går förbi här så det är en naturlig plats för en paus eller en natt både om man åker via Stockholm till/från västkusten eller Skåne.

Jönköping - Sveriges tionde största stad

Dagen innan bokade vi ett hotell mitt i stan som såg bra ut och strax efter klockan 18 var vi framme i Jönköping och hotel Profil Hotels Savoy. Vi hittade en parkering på gatan precis vi hotellet – parkering är ju en dröm i mindre städer. Checkade in och gick till vårt rum.

Hotels Savoy Jönköping

Man kan väl konstatera att det rum vi fick inte var riktigt lika modernt som de rum vi såg på profil Hotels Savoy hemsida när vi bokade! Men det var helt ok – rymligt och fräscht, sköna sängar och fin utsikt mot den vackra Sofiakyrkan.

När vi kollat in rummet och fräschat upp oss tänkte vi gå ner på stan in stan en sväng men då öppnade sig himlen och det började plötsligt regna och hagla. Så vi bestämde oss snabbt för att äta middag på hotellet – som hade en fransk bistro.

La Gare by Sofiehof – fransk bistro i Jönköping

Hotellet visade sig ha en riktigt mysig restaurang och jag som normalt är lite skeptisk mot hotellrestauranger bestämde mig för att ge denna en chans. Till förrätt tog jag en fransk löksoppa som var riktigt god och mustig, med knapriga krutonger och ett härligt mjukt täcke av gratinerad ost.

Till varmrätt delade vi på en stor servering av ryggbiff med bearnaise, pommes frites , haricots verts. och sallad med dijon och valnötter. Pefekt stekt, mört kött och krispiga pommes – supergott.

Till dessert hade de en liten fransk trio med kockens val ”Café Gourmand Café avec grand dessert”, som vi delade på. En len chokladmousse, creme karamell, och två macarons. Även denna riktigt lyckad. En riktigt bra, enkel fransk bistromiddag som lika väl skulle kunnat vara serverad på en liten kvarterskorg i Paris!

Kvällspromenad i Jönköping

När vi hade ätit klart hade det slutat regna och vi kunde äntligen ta en promenad och kolla in Jönköping.. Det visade sig vara en riktigt mysig stad, speciellt neråt vattnet, där det fanns ett området med massa restauranger och stor utserveringar, Nästa gång vi passerar här kan vi hoppas på lite mer tur med vädret och testa någon av dessa.

Kvällsbastu på hotellet

Tillbaka på hotellet kollade vi in relaxen, som hade både en stor bubbelpool och en bastu, där jag såklart tog en kvällsbastu, Det fanns även ett stort gym om man vill träna mer än med de två hantlarna som fanns på rummet!

Frukost på Hotels Savoy Jönköping

Även frukosten här var bra, där jag åt sommarens troligen sista hotellfrukost, där jag alltid tar en variant av svart kaffe, smörgås med leverpastej och saltgurka, kokt ägg, lite frukt och juice.

Mätta och nöjda checkade vi sen ut och fortsatte mot Stockholm, med lite stopp på vägen som jag kommet tillbaka till i ett sammanfattande inlägg om hela roadtrippen med alla stopp vi gjorde!

Läs om våra tidigare stopp på årets roadtrip

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...