Nääs Fabriker hotell – med badhus vid vattnet

Dela inlägget:

Jag har länge varit sugen på att kolla in Nääs Fabriker Hotell – flera vänner har varit där och lyriskt berättat om hur snyggt hotellet är. Så det var ett givet andra stopp på vår roadtrip efter Vadstena Kloster.

Nääs Fabriker byggdes i början av 1800-talet och då var det textiltillverkning och senare spinneri som var fokus här – ända fram till 1980. Idag är det platsen för flera mysiga små butiker, bageri, bryggeri, restauranger, kontor och ett stort hotell. Beläget vid en liten sjö bara 20 minuter från Göteborg.

Nääs Fabriker hotell

Nääs Fabriker hotell

Hotellet är byggt i de gamla fabrikslokalerna och man har lyckats bra med att skapa ett modernt hotell där man behållit den industriella känslan. Högt i tak, naket tegel på många väggar, synliga balkar och mysig belysning. Lobbyn sitter ihop med en stor lounge som sedan går över till bar och en stor restaurangdel.

Nääs Fabriker Hotell – Rummen

På hotellet finns 81 rum – alla med härlig rymd tack vare högt i tak och stora fönster. Vi bodde i ett stort fint rum med utsikt över sjön. En stor soffgrupp och en dubbelsäng, ett litet pentry med diskho och kaffebryggare. Minbaren hittade jag först inte, men det visade sig att den fanns i garderoben.

Ett snyggt badrum där det fanns badrockar och tofflor som man kunde byta om och gå med direkt till badhuset, vilket vi gjorde så snart vi checkat in!

Nääs Fabriker Hotell  - Rummen
Hörnrum på Nääs Fabriker Hotell

Strykjärn fanns inte i rummet, men om man tog korridoren som är en bro mellan två huskropppar fanns ett gemensamt strykjärn.

Badhuset på Nääs Fabriker hotell

Nere vid sjön finns ett badhus, till vilket man behöver boka en tid (vilket man påminns om när man får sin bokningsbekräftelse – och jag då gjorde direkt). Ner till badhuset går man såklart i badrocken som fanns i badrummet genom lobbyn!

Inomhus finns en stor bastu och en lounge med en bar.

Utomhus en varmpool och en bubbelpool – samt badbryggor för dopp i sjön och en ice-bucket om man snabbt ville svalka sig utan att bada. Det började duggregna när vi kom hit – men att bada i en varm pool när det regnar är ju himla mysigt! Och bastu gör sig ännu bättre när det inte är stålande sol ute. Så vi hade några mysiga timmar i badhuset trots grått väder innan det var dags för middag!

Grillbuffé på Nääs Fabriker

Nääs Fabriker har en stor restaurang, med bord inne, på en glasveranda och utomhus. Det duggregnade fortfarande när det var middagsdax, så fick en plats på den ljusa glasverandan.

Restaurangen på Nääs Fabriker – fotad innan alla andra gäster kom!

Under sommaren serveras här en stor grillbuffé som vi siktat in oss på. Här fanns allt från korvar, ribs till lax, högrev och kyckling. Varma tillbehör som ugnsrostade grönsaker, potatisgratäng eller pommes frites, olika sallader och såser. Helt klart en bra grillbuffé som passade extra bra denna dag då vi inte ätit någon ordentlig lunch – vi konstaterade att ibland är det skönt att inte behöva vänta på maten utan bara hugga in på en stor buffé!

Grillbuffé på Nääs Fabriker
Grillbuffé på Nääs Fabriker

Efter grillbuffén väntade en liten dessertbuffé i loungen – med godsaker som brownie med salt kolasås och mazarinkaka med citronfrosting.

Denna buffé skulle även våra barn ha älskat, så nästa gång kanske vi tar med dem hit. Överlag är detta ett klart barnvänligt hotell – de är till och med välkomna i badhuset vissa tider,

Morgondopp och frukost

Nästa morgon startade jag med ett morgondopp i sjön. Det finns bra badbryggor att hoppa i från även om man inte går via Badhuset. Längt ut två stora hängmattor som en solig dag vore perfekt att softa lite i efter morgondoppet!

Morgondopp och frukost

Sedan högg vi in på frukosten. Ingen överdådigt stor buffé, men med väldigt goda saker. Det som stack ut speciellt var det fantastiska brödet och bullarna från Näas Fabrikers egna bageri – och perfekt kokta ägg!

Mer saker att göra på Nääs Fabriker

Det finns massor av saker att se och göra här; inomhusaktiviteter som pingis, shuffle board och flipperspel högst upp i hotellet.

I lokalerna runt hotellet finns massor av butiker, caféer, bageri och restauranger. Så man skulle utan problem kunna spendera en hel helg här utan att få tråkigt!

Mer saker att göra på Nääs Fabriker

Vad kostar det att bo på Nääs Fabriker?

Priset skiljer sig stort mellan olika dagar, men när vi var här kostade ”BBQ-dealen” med boende i dubbelrum, frukost och grillbuffé 2370:-. (Sen blev vi uppgraderade till ett hörnrum – det har sina fördelar att inte komma vardagar när det inte är fullbokat!)

Tänk på att förboka tid i restaurangen för middag och även tid i badhuset – populära tider tar slut snabbt under högsäsong!

4 kommentarer

    • Tqck själva, vi gillade verkligen Nääs Fabriker. Och extra tack för uppgraderingen till hörnrummet!

      Vänliga hälsningar Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...