Årets roadtrip i Sverige 2022 – till tre hotell vi länge varit sugna på att kolla in

Dela inlägget:

Ingen sommar är för oss den andra lik, förutom att vi hänger större delen av sommarlovet på landet i Dalarna och ofta tar en vecka utomlands – i år gick den till Mallorca. Vi har ofta dessutom ofta gjort roadtrips i Sverige hela familjen, men i år sommarjobbar våra barn ett par veckor och sedan ska de bägge på olika egna aktiviteter, dottern som konfirmationsledare och sonen på handbollsläger.

Denna barnfria veckan – eller snarare 5 dagar när de är borta samtidigt – tänkte jag och min fru hitta på något kul. Jag var mest sugen på Amalfikusten, Mykonos eller Ibiza, men min fru ville hellre stanna kvar i Sverige. Då jag reser utomlands en del via bloggen ändå gick vi på hennes linje och nu åker vi istället på en egen liten roadtrip hon och jag.. Till några hotell vi länge varit sugna på och som passar extra bra att åka till utan barn!

Och nu när planen är klar är det riktigt skönt att bara hoppa in i vår egna bil och ta oss runt i egen takt, med massor av tid att lyssna på poddar och prata! Ingen väntan på flygplatser eller försenade flyg och vi kan lägga hela budgeten på riktigt härliga hotell!

Årets roadtrip i Sverige 2022 – till tre hotell vi länge varit sugna på att kolla in

Vi startar med ett spahotell min fru länge pratat om – Vadstena kloster, Sedan åker vi vidare västerut till Nääs Fabriker som jag tycker ser så snyggt ut. Efter en natt där fortsätter söderut till Ästad Vingård, som först var helt fullbokat hela sommaren men det öppnade sig upp en ledigt svit exakt den dagen när vi planerade att vara där. Jag bokade det och ställde mig även på kö till deras restaurang Äng som har en stjärna i Guide Michelin. Och för några dagar sedan fick jag mail om att ett bord blivit ledigt just när vi är där – så jag bokade det snabbt som sjutton. Sista natten har vi inte spikat ännu, men någonstans mellan Ästad och Stockholm är planen för att hacka upp den resan på 6 timmat i två delar.

Det kommer såklart reportage på bloggen om hotellen så småningom. Vill du hänga med på resan från start kommer det som vanligt snabbast som stories på instagram!

5 kommentarer

  1. Kanske inte optimalt med fyra timmars körning genom Småland men om det funkar så rekommenderar jag Gränsö slott med sin infinitypool. Då har ni tre timmar upp till Stockholm sedan och du kan testa Westerviks Gin med en liten liten touch av kardemumma.

    • Bra tips med Gränsö Slott, det ska jag kolla upp till nästa resa! Och Westerviks gin låter också intressant!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...