Seaside Grand Hotel Residencia – ett av Gran Canarias mest exklusiva hotell

Seaside Grand Hotel Residencia är ett av Gran Canarias mest exklusiva hotell och ligger i Maspalomas, bara några hundra meter från havet, sandstranden och de maffiga sanddyner som finns här. Detta hotell är det enda hotellet på Gran Canaria som är med i sällskapet ”Leading hotels of the world” – för en hotellnörd som mig var detta såklart ett hotell jag var sugen på att kolla in. Det har samma ägare som det hotell vi bodde på – Seaside Palm Beach – och de ordnade så jag kunde få en rundtur på Seaside Grand Hotel Residencia samt ta med familjen och prova deras restaurang. Och detta var verkligen ett hotell man vill återvända till och bo på. Men kanske när vi i framtiden reser utan barn – detta var helt klart ett hotell mer för vuxna!

Hotellet är designat av Alberto Pinto och rummen går i tydliga spanska och koloniala färger och stil, som man möts av redan i lobbyn.

Rummen på Seaside Grand Hotel Residencia

Här finns 73 rum, de flesta med balkong eller terrass mot poolen. Spatiösa rum där de flesta har en soffgrupp.

Restaurangen på Seaside Grand Hotel Residencia

Restaurangens stora uteterrass en våning upp har såklart kvällssol och fin utsikt mot hotellets pool som är kantad av höga palmer – och bergen i fjärran. Här serveras de flesta dagar en meny där man väljer från ett antal förrätter, varmrätter osv. En dag i veckan är det BBQ-buffé, men vi var här en av dagarna då det var meny, till vilken vi startade med en flaska vitt från grannön Lanzarote.

Menyn började med en brödservering och små amuser på halstrad lax. Sedan fick jag in min första rätt – en liten minitårta med anklever. Läckert!

Nästa rätt var tonfisk, som var så god att jag önskade att det var 4 bitar istället för en! Varmrätten var oxfilé som var en lite mer rejäl portion.

Desserten – variation på persika med choklad var en perfekt final på denna härliga middag, som vi avrundade med kaffe som kom in med små praliner.

Seaside Grand Hotel Residencia

En sån här middag ingår alltså varje dag om man bor här. Wow! Vi pratade lite mer med hovmästaren om maten här och han berättade om frukosten, där man bland annat är känd för sina egg benedicts som man kan beställa in. När jag sa att det är min absoluta favorit till frukost föreslog de att vi skulle komma och testa frukosten också dagen efter – det tackade vi såklart inte nej till!

Frukost i solen

Frukostbuffén här hade allt man kan önska i överflöd, med inte bara 3 utan 10 sorters färskpressad juice, alla färska frukter man kan tänka sig, nygräddat bröd och en mängd pålägg. Samt deras omtalade egg benedict, som var minst lika god som den jag brukar beställa in på Riche, med perfekt krämig hollandaisesås.

 Seaside Grand Hotel Residencia
Seaside Grand Hotel Residencia

Detta hotell kan jag verkligen rekommendera om ni reser utan barn och vill ha ett lyxigt, sobert hotell med lugn och ro, närhet till Maspalomas strand och sanddyner och såklart som en bas för utflykter på ön!

Läs mer om Gran Canaria

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...