Hur är det att åka till Gran Canaria på sommaren? Nu vet vi!

Dela inlägget:

Hur är det att åka till Gran Canaria på sommaren? Det var en fråga vi ställde oss när vi började fundera på årets sommarsemester. Att planera utlandsresan i år var lite av en utmaning eftersom det länge var oklart hur restrektionerna för resande skulle se ut. Det vi hade bestämt tidigt var att försöka resa en vecka utomlands, för att få lite miljöombyte för resten av familjen som inte varit utomlands sedan januari 2019 – och för att säkra upp varmt väder.

När jag fick en inbjudan till bloggen att besöka några hotell på Gran Canaria blev vi sugna på att kolla in detta resmål. Vi var på Gran Canaria – i Maspalomas – för fem år sedan på vintern och gillade ön mycket. Men hur är det att åka till Gran Canaria på sommaren?

Hur är det att åka till Gran Canaria på sommaren?

När vi kollade upp hur vädret brukar vara på Gran Canaria under sommaren visade det sig att det är som varmast, minst regn och mest solsäkert under sommaren på Gran Canaria. Så här ser de genomsnittliga temperaturerna ut ett vanligt år på Gran Canaria – som är ett av de mest solsäkra destinationerna i världen med 2,805 soltimmar årligen!

Hur är det att åka till Gran Canaria på sommaren

Dock skiljer sig temperaturen mycket inom landet, med kyligare väder inåt landet, uppe i bergen. De norra delarna är ofta kallare än de södra och det är även blåsigare i norr.

Optimalt semesterväder om man vill ha sol, bad och värme är det nere i turistorterna vid den södra kusten, där vädret är som bäst. Där finns även flera vackra sandstränder som exempelvis Amadores Beach!

Hur är det att åka till Gran Canaria på sommaren
Amadores Beach

Vi gjorde slag i saken – bokade själva ett extra hotellrum till barnen, hittade bra direktflyg och började sedan kolla upp vad som fanns att göra och se på Gran Canaria, nu med barn som är 13 och 15 så vi kunde göra fler utflykter än sist.

Jag fick även närmare in på resan en hel del tips från mina följare på Instagram. Såklart en del tips vi redan hade koll på, men även nya tips som vi tog fasta på och planerade in.

En vecka in på sommarlovet var det dags. Vi tog antigentest, köpte munskydd och efter en natt på hotell på Arlanda hoppade vi på morgonplanet till Gran Canaria. 

Knappt sex timmar tog flyget och väl framme plockade vi ut den hyrbil jag bokat för hela veckan. Med den tog det  20 minuter till vårt första hotell – Seaside Sandy Beach Hotell vid Playa del Inglés, som det kommer ett eget reportage om inom kort.

Ja, det kommer även reportage om alla de utflykter vi gjorde till härliga stränder, hoppklippor, vackra byar och restauranger uppe i bergen. Alla tips ni egentligen behöver för att planera en aktiv resa till Gran Canaria.

3 kommentarer

  1. Besökte Las Palmas och hade bestämt oss för att äta på en Kinesisk restaurang. Googlade fram Restaurante chino TAIPE. Missförstånd redan från början. Vi gick in spansk matsedel, som efter en stund byttes ut till en på engelska. Vad skulle vi drick? Första problemet då det inte fanns beer i texten. Jag fick till slut leta upp en bild på ett glas öl. Andra problemet, vi ville ha nudlar istället för ris. Noodles kunde dom inte förstå😡 översatte från engelska till spanska , men det gick inte att byta ut. Nåväl beställde 2 biff med 2 olika smaker och fick 1 biff o en skål nudlar och en friterade kycklingbitar i sötsur sås🥴 orkade inte tjata/ändra och meddela att vi fått fel mat. Det smakade bra, men inga extra kryddor dukades fram, samt att vi saknade en gaffel. Nu kom problem nr 3 det största: notan. Vi hade enligt dom ätit 3 rätter. Jag stod på mig och försökte förklara att vi beställt biff inte kyckling. Hon virrade runt och letade fram ett annat beställningssortimentet, vidhöll att vi fått och ätit 3 rätter.😡😡😡😡nu blev jag arg, höjde rösten, ny gäst kommer in på restaurangen-vänder i dörren.
    Mitt tålamod var nu slut och jag tog fram pengar för hela beloppet , då gick hon fram till kassan och skrev ut ett nytt kvitto på. 2 rätter, precis som vi hade fått.
    ALDRIG MER att jag går dit

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...