Puerto de Mogan – en vacker fiskeby i Gran Canaria

Dela inlägget:

Puerto de Mogan är en vacker fiskeby i Gran Canaria som enligt många är ett “måste” när man kommer till Gran Canaria. Vi var här sist vi var på Gran Canaria och det var givet att vi skulle göra ett återbesök här. Riktigt mysig liten by, med en hamn, en fin sandstrand, vackra hus, många trevliga små butiker och massor med restauranger. (Inte att förväxla med Mogan som ligger uppe i bergen och säkert också är värt ett besök). 

I vanliga fall finns här en livlig marknad på lördagar som min fru och dotter hade sett fram emot, men tyvärr var det fortfarande för lite turister för att den skulle vara igång. Det gjorde det lättare med parkering i vilket fall, vilket kan vara lite svårt här marknadsdagar annars.

Hamnen i Puerto de Mogan

Det finns en fiskehamn som fortfarande är aktiv som vi började med att kolla in. Fina små fiskbåtar ligger vid kajen och det finns små restauranger där man kan ta en morgonkaffe eller fika.

Hamnen i Puerto de Mogan
Hamnen i Puerto de Mogan

Sandstranden i Puerto de Mogan

Här finns en fin liten sandstrand där vi slog läger denna dag med våra parasoller och strandmattor. Så härlig strand, skyddad från stora vågor, kantad av massor av restauranger uppe på strandpromenaden,

Sandstranden i Puerto de Mogan
Sandstranden i Puerto de Mogan

Föredrar man stenstrand finns det även en sån till vänster om sandstranden, där en ensam man satt och läste tidnking under ett parasoll.

Stenstrand i Puerto de Mogan

Kanaler i Puerto de Mogan – ”Lilla Venedig”.

Puerto de Mogan kallas även ”lilla venedig” då det går kanaler genom staden. Kanske lite att ta i att likna denna lilla stad med Venedig, men fint är det med dessa kanaler som man går över på vackra broar.

Kanaler i Puerto de Mogan - "Lilla Venedig"

Även husen i staden är mycket pittoreska, med vitmålade fasader med detaljer i starka färger och massor av blommor och växter längs fasaderna.

Restaurang I Love Mogan

Det finns massor med enklare restauranger längs med stranden, men min fru hade kollat upp restaurangerna i Puerto de Mogan och en av de som ansågs som en av de bästa var “Restaurang I Love Mogan” i hamnen där jag bokade bord innan vi kom (via DM på Instagram – de har ingen webbsida!).

Restaurang I Love Mogan

I Love Mogan levde verkligen upp till våra förväntningar. Med små aptitretare innan vi fick in helt nyfångad fisk, som grillades och sedan benades ur vid bordet. En så härlig lunch – kan verkligen rekommenderas när ni kommer till Puerto de Mogan.

Restaurang I Love Mogan
Restaurang I Love Mogan
Restaurang I Love Mogan

En fantastiks långlunch där vi också kunde sitta i skuggan när det var som allra hetast i solen. Efter den återvände vi till stranden för mer bad och chill innan vi körde tillbaka till vårt hotell. Helt klart en utflykt vi kan rekommendera när ni kommer till Gran Canaria!

Läs mer om Gran Canaria

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...