Playa De Amadores – den finaste stranden på Gran Canaria enligt många

Dela inlägget:

Playa De Amadores är enligt många den finaste stranden i Gran Canaria, och efter att ha spenderat två dagar här under vår vecka på Gran Canaria är vi benägna att hålla med. – speciellt eftersom det finns ett klippbad med en perfekt hoppklippa i närheten.

Playa De Amadores - den finaste stranden i Gran Canaria enligt många

Playa De Amadores är en 800 meter lång, fin sandstrand som inte är för långgrund. Det är en konstgjord sandstrand, med en lite mer grovkorning sand än den på exempelvis Maspalomas.

Playa De Amadores - den finaste stranden i Gran Canaria
Playa De Amadores - den finaste stranden i Gran Canaria enligt många
Playa De Amadores - den finaste stranden i Gran Canaria enligt många

Det finns gott om solstolar att hyra till överkomligt pris, men vi köpte egna strandmattor och parasoll redan första dagen som vi sedan hade med oss i bilen. Perfekt då vissa stränder inte hade uthyrning, tex Maspalomas och Playa de las Canteras i Las Palmas. 

Det är en mäktig känsla att titta in mot stranden när man är ute i vattnet, då stranden är omgiven av höga, branta berg på vilka man byggt hotell.

Bästa restaurangen på Playa De Amadores?

Det finns massor med enkla restauranger längs stranden. Vi hade kollat upp en som skulle vara en av de bästa enligt Tripadvisor och när jag gick förbi för att undersöka saken såg den också klart trevligast ut – Las Caracolas. Jag var sugen på paella som inte fanns på menyn, men när jag frågade sa de att de kunde ordna det om vi kunde vänta 45 minuter. Resten av familjen låg kvar och solade så jag kunde i lugn och ro hämta dem och komma fram till restaurangen strax innan paellan var klar. Och den var klart värd att vänta på – riktigt god!

Bästa restaurangen på Playa De Amadores

Vattenlekplats på Playa De Amadores

Det finns även en vattenlekplats på Playa De Amadores som jag och barnen testade en dag. Inte lika stort eller höga utmaningar som de liknande vattenlekplatser vi testat på exempelvis Leksand sommarland -eller Aquafun i Dubai, men barnen hade superkul ändå. 10 euro per person för 45 minuters hopp och lek!

Vattenland på Playa De Amadores
Vattenland på Playa De Amadores
Vattenland på Playa De Amadores

Beachclub på Playa De Amadores

Det finns en beachclub på Playa De Amadores, men då vi hade solstolar och pool på hotellet valde vi stranden istället de dagar vi var här. Men är man ett gäng som åker hit och vill köra en dagsfest är detta ett bra tips.

Parkering på Playa De Amadores

Det finns massor med gratis parkeringsplatser ovanför stranden och även ett parkeringsgarage,

Parkering på Playa De Amadores

Gran Canarias bästa hoppklippa – Tauro beach

En anledning till att vi åkte till Amadores två dagar var också klipporna vid sidan av stranden. Sonen älskar verkligen att hoppa från höga klippor och gjorde noga research om det finns några bra hoppklippor på Gran Canaria. Den som flest tipsade om var hoppklippan vid Tauro Beach, som ligger ett långt stenkast från Amadores Beach.

Gran Canarias bästa hoppklippa - Tauro beach
Gran Canarias bästa hoppklippa - Tauro beach
Gran Canarias bästa hoppklippa - Tauro beach

När vi kom hit fanns redan flera ungdomsgäng här som var lika hoppsugna som vi. Inte lika modiga dock, de flesta kollade bara på! Men sonen kastade sig ut, och det gjorde även jag och dottern. Från en klippavsats är det runt 6 meter ner till det djupa, turkosa och helt klara vattnet. 

Vänder man sig om efter hoppet finns en grotta man kan simma in i, under klippan, som löper ut i en mindre öppning längre bort på klippan. Helt klart spännande.

Ska ni åka hit och hoppa – välj en tid när det är högvatten, speciellt om ni ska simma in i grottan.

Läs mer om Gran Canaria

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...