Restauranger i Tallin – en försmak på Estlands Ambassad

Dela inlägget:

Nyligen fick jag en försmak av en av alla intressanta restauranger i Tallin – när kocken Vladislav från restaurang Päris gjorde ett gästspel i Stockholm på Estlands Ambassad.

Jag var med familjen i Tallin en weekend för några år sedan och redan då fanns det flera riktigt bra, innovativa restauranger som vi testade. Även hipster-barer med hantverksöl och kaféer med drop-coffee som var det hetaste för fem år sen!

Middag på Estlands Ambassad

Men hur smakar maten nu i Tallin? Det har fortsatt att utvecklas fler intressanta restauranger och det har även hänt mycket på dryckesfronten, där man har massor med små bryggerier som gör hantverksöl, viner och cider på krusbär och äpple, ekologisk gin – och gör fermenterade drycker på resterna!

Vi fick testa lite av det som vanligen serveras på restaurang Päris i Tallin – och detta var så bra att jag är supersugen på att åka tillbaka till Tallin i vinter en helg och prova mer! Kolla in denna femrättersmeny!

Start med Gin och Tonic

Ska man servera en så lokal meny som möjligt från Estland är det inte bubbel från södra Europa man bjuder på – utan såklart en GT med gran!

Till välkomstdrinken små kanapéer med getost, inlagd pumpa och svarta vinbär samt gurka med saltad sik och senapsgrädde. Läckert!

Meny med Estniska smaker

Vi satt oss till bords och blev här serverade en härlig femrättersmeny med estniska smaker. På bordet stod flera sorters nybakat bröd, som är en stark tradition att starta middagen med i Estland.

Restauranger i Tallin

Sedan började de olika rätterna att komma in – med matchande drycker

Restauranger i Tallin

En riktigt kul, god och intressant meny – speciellt dryckeskombinationerna var spännande! I den stilen kan man alltså äta om man åker till Tallin på restaurang Päris. Men, det är inte bara restaurangerna som är kul i Tallin. Nu framåt jul finns massa julmarknader och hela året är det olika typer av matfestivaler runtom hela Estland.

Ta sig till Tallin

Vi åkte färja över till Tallin sist vi var där hela familjen .- som i sig är en kul grej! Men, tar man flyget går det på en timme från Arlanda och framme i Tallin ligger flygplatsen mindre än en kvart från centrum, så det är också ett smidigt sätt att ta sig till Tallin.

Ni hittar alla mina reportage från Tallin här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...