Restauranger i Tallin – en försmak på Estlands Ambassad

Dela inlägget:

Nyligen fick jag en försmak av en av alla intressanta restauranger i Tallin – när kocken Vladislav från restaurang Päris gjorde ett gästspel i Stockholm på Estlands Ambassad.

Jag var med familjen i Tallin en weekend för några år sedan och redan då fanns det flera riktigt bra, innovativa restauranger som vi testade. Även hipster-barer med hantverksöl och kaféer med drop-coffee som var det hetaste för fem år sen!

Middag på Estlands Ambassad

Men hur smakar maten nu i Tallin? Det har fortsatt att utvecklas fler intressanta restauranger och det har även hänt mycket på dryckesfronten, där man har massor med små bryggerier som gör hantverksöl, viner och cider på krusbär och äpple, ekologisk gin – och gör fermenterade drycker på resterna!

Vi fick testa lite av det som vanligen serveras på restaurang Päris i Tallin – och detta var så bra att jag är supersugen på att åka tillbaka till Tallin i vinter en helg och prova mer! Kolla in denna femrättersmeny!

Start med Gin och Tonic

Ska man servera en så lokal meny som möjligt från Estland är det inte bubbel från södra Europa man bjuder på – utan såklart en GT med gran!

Till välkomstdrinken små kanapéer med getost, inlagd pumpa och svarta vinbär samt gurka med saltad sik och senapsgrädde. Läckert!

Meny med Estniska smaker

Vi satt oss till bords och blev här serverade en härlig femrättersmeny med estniska smaker. På bordet stod flera sorters nybakat bröd, som är en stark tradition att starta middagen med i Estland.

Restauranger i Tallin

Sedan började de olika rätterna att komma in – med matchande drycker

Restauranger i Tallin

En riktigt kul, god och intressant meny – speciellt dryckeskombinationerna var spännande! I den stilen kan man alltså äta om man åker till Tallin på restaurang Päris. Men, det är inte bara restaurangerna som är kul i Tallin. Nu framåt jul finns massa julmarknader och hela året är det olika typer av matfestivaler runtom hela Estland.

Ta sig till Tallin

Vi åkte färja över till Tallin sist vi var där hela familjen .- som i sig är en kul grej! Men, tar man flyget går det på en timme från Arlanda och framme i Tallin ligger flygplatsen mindre än en kvart från centrum, så det är också ett smidigt sätt att ta sig till Tallin.

Ni hittar alla mina reportage från Tallin här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...