fbpx
Matochresebloggen
Foto av Allan Alajaan. Källa: Tallinn City Tourist Office & Convention Bureau
Mat Okategoriserad

Weekendresa till Tallinn – planering

Nästa vecka åker vi hela familjen på en weekendresa till Tallinn, en stad vi inte har varit i på över tio år, så det ska bli väldigt kul. Det verkar inte minst ha hänt mycket på restaurangfronten sedan vi var där sist. Så här är vår plan:

Fredag 17.30 tar vi Tallink-Siljabåten m/s Victoria från Värtahamnen. Efter incheckning tar vi oss till spaavdelning innan middagen. Vi tänkte starta med god mat redan här ombord och har bokat bord på en av fartygets a la carté restauranger – Gourmet Victoria.

Nästa morgon vaknar vi upp i Tallinn och här är planerna bland annat att:

Vi kommer att skaffa ett varsitt Tallincard – med det får man dels entré till alla museum etc, men kan även åka fritt i kollektivtrafiken eller hyra cykel i tre timmar utan kostnad för att ta sig mellan alla platser – smidigt!

Självklart kommer vi även att prova några av Tallinns alla intressanta restauranger. Då vi bara har två dagar på plats har vi researchat en hel del och har bokat bord för de tre måltider vi kommer att äta här denna helg. På lördagen kommer vi äta lunch på Restaurang Pegasus,  Middagen blir på restaurang Cru och sedan är tanken att vi lämnar barnen på hotellet och tar en drink på antingen Manna La Roosa eller Frank.

Hotellet ja, vi kommer att bo en natt på Tallink Spa hotell där vi nog kommer att bubbla lite både på lördagen och på söndagen – spa:t där ser härligt ut och här får man även ta med barnen in, (vilket för oss denna resa där barnen är med var en förutsättning).

På söndagen kommer vi fortsätta att utforska staden och lunchar då på Sfäär. Framåt 17-tiden är det dags att bege oss till färjan igen. Där blir det mer spaa:nde innan vi äter middag i båtens ”Grill House”.  På måndagen är vi sedan åter i Stockholm strax efter 10.00.

Edit: Flera andra resebloggare har redan varit där, kolla gärna in även deras inlägg om Tallin:

 • Jennifer Sandstrom som bor i Helsingfors åkte dit över en dag
 • Både Lina och Towe gjorde resor med Tallink Silja som mycket liknar den vi ska göra.
 • Bloggarna Ladies Abroad har varit där hela tre gånger och bloggat om dessa resor.

Har ni fler tips på vad vi kan göra på en weekendresa till Tallinn med två barn som är 8 och 10 år? Kommentera och tipsa gärna!

 

Du kanske också är intresserad av...

6 Comments

 • Reply
  Lina
  5 april, 2016 at 11:10

  Åh vad roligt m Tallin! Vi var ju där i höstas 🙂 samma dag vi träffades! Jätte mysig stad! Bodde oxå på det hotellet!

  Läs gärna mina inlägg;

  http://blogg.loppi.se/liniz/category/estland-tallin/

  Trevlig resa!!!!

  Jag åker ju t Riga på lördag t ons ska bli spännabde!!!

  Missar ju onsdags frulle tyvärr så vill gärna ha tips sen 😉

 • Reply
  Lina
  5 april, 2016 at 11:14

  Vi var oxå på CRU jätte mysigt och god mat!!!!! Typ sista resan jag drack vin ha ha 😉

  Ha en underbar resa!!! Kram

 • Reply
  christianmuda
  5 april, 2016 at 11:17

  Härligt Lina, tack för tips! /C

 • Reply
  Helena FREEDOMtravel
  5 april, 2016 at 20:03

  Jag ser fram emot att läsa! Har tyvärr inte varit där på väldigt länge, så har inga tips dock… (PS. Jag provar en gång att kommentera MED min bloggadress, och om den inte går fram så provar jag igen utan. Kolla gärna i skräpkorgen om du kan godkänna den första i så fall!)

 • Reply
  Lina
  7 april, 2016 at 17:21

  Sonen gillade Staden! Mycket att klättra på! Han är iofs bara 5 år men…. 😉 mycket att utforska faktiskt! Trappor upp, fin utsikt, mm ni kommer få det toppen!!!! Tack för länk!!!

 • Reply
  Restauranger i Tallin - en försmak på Estlands Ambassad
  13 mars, 2022 at 22:20

  […] var med familjen i Tallin en weekend för några år sedan och redan då fanns det flera riktigt bra, innovativa restauranger som vi […]

Lämna gärna en kommentar