Weekendresa till Tallinn – planering

Dela inlägget:

Nästa vecka åker vi hela familjen på en weekendresa till Tallinn, en stad vi inte har varit i på över tio år, så det ska bli väldigt kul. Det verkar inte minst ha hänt mycket på restaurangfronten sedan vi var där sist. Så här är vår plan:

Fredag 17.30 tar vi Tallink-Siljabåten m/s Victoria från Värtahamnen. Efter incheckning tar vi oss till spaavdelning innan middagen. Vi tänkte starta med god mat redan här ombord och har bokat bord på en av fartygets a la carté restauranger – Gourmet Victoria.

Nästa morgon vaknar vi upp i Tallinn och här är planerna bland annat att:

Vi kommer att skaffa ett varsitt Tallincard – med det får man dels entré till alla museum etc, men kan även åka fritt i kollektivtrafiken eller hyra cykel i tre timmar utan kostnad för att ta sig mellan alla platser – smidigt!

Självklart kommer vi även att prova några av Tallinns alla intressanta restauranger. Då vi bara har två dagar på plats har vi researchat en hel del och har bokat bord för de tre måltider vi kommer att äta här denna helg. På lördagen kommer vi äta lunch på Restaurang Pegasus,  Middagen blir på restaurang Cru och sedan är tanken att vi lämnar barnen på hotellet och tar en drink på antingen Manna La Roosa eller Frank.

Hotellet ja, vi kommer att bo en natt på Tallink Spa hotell där vi nog kommer att bubbla lite både på lördagen och på söndagen – spa:t där ser härligt ut och här får man även ta med barnen in, (vilket för oss denna resa där barnen är med var en förutsättning).

På söndagen kommer vi fortsätta att utforska staden och lunchar då på Sfäär. Framåt 17-tiden är det dags att bege oss till färjan igen. Där blir det mer spaa:nde innan vi äter middag i båtens ”Grill House”.  På måndagen är vi sedan åter i Stockholm strax efter 10.00.

Edit: Flera andra resebloggare har redan varit där, kolla gärna in även deras inlägg om Tallin:

  • Jennifer Sandstrom som bor i Helsingfors åkte dit över en dag
  • Både Lina och Towe gjorde resor med Tallink Silja som mycket liknar den vi ska göra.
  • Bloggarna Ladies Abroad har varit där hela tre gånger och bloggat om dessa resor.

Har ni fler tips på vad vi kan göra på en weekendresa till Tallinn med två barn som är 8 och 10 år? Kommentera och tipsa gärna!

 

6 kommentarer

  1. Jag ser fram emot att läsa! Har tyvärr inte varit där på väldigt länge, så har inga tips dock… (PS. Jag provar en gång att kommentera MED min bloggadress, och om den inte går fram så provar jag igen utan. Kolla gärna i skräpkorgen om du kan godkänna den första i så fall!)

  2. Sonen gillade Staden! Mycket att klättra på! Han är iofs bara 5 år men…. 😉 mycket att utforska faktiskt! Trappor upp, fin utsikt, mm ni kommer få det toppen!!!! Tack för länk!!!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...