Vandringsinspiration med Linda Åkerberg & Talisker

Dela inlägget:

Jag är så sugen på att komma igång och börja vandra – men resten av familjen är inte lika intresserade så det blev ingen vandring med familjen denna sommar heller. Och ingen av mina närmaste vänner är hängivna vandrare. Visst skulle jag bara kunna ge mig ut själv och vandra, men tröskeln har känts lite för hög. Fixa rätt utrustning, veta var man ska vandra och dessutom har jag helt odugligt lokalsinne! Även om jag kan gilla själva tanken på att vandra ensam ett par dagar.

Vandringsinspiration med Linda Åkerberg

Så – det var perfekt att få en liten puff i rätt vandringsriktning på ett event jag var på nyligen med Talisker om just just vandring där vi fick vandringsinspiration av Linda Åkerberg – utsedd till Årets Äventyrare 2019. (Samma år som jag fick den inte lika äventyrliga titeln Årets Livsnjutare!),

I år har Linda gjort en tre månader lång expedition genom Sverige till fots, på cykel och kajak som vi fick höra lite spännande delar från.

Linda berättade även om sin resa från musikfotograf till att vandra och äventyra på heltid. För hennes del började allt med att hon såg filmen Wild, som kom 2014. I den gör Reese Witherspoon en vandring över hela USA och den fick Linda att byta riktning i livet och ge sig ut på sin första långa vandring. Ni kan följa hennes äventyr på Instagram på kontot @wildernessstories eller på hennes blogg.

Klart inspirerande, så dagen efter eventet hyrde jag Wild och det var en bra film, men lite för tufft upplägg för att inspirera mig helt till att satsa på denna typ av långvandringar på egen hand med ryggsäck man knappt orkar lyfta, stora sår på hela fötterna och leva på frystorkad mat i flera veckor.

Jag startar med ett litet äventyr!

Men, en kortare vandring att börja med skulle vara helt i min smak och nu i helgen ska jag faktiskt upp till Åre för just en sån. Det är Talisker som satt ihop en guide till Sveriges bästa badplatser vintertid och väl framme i Åre ska vi vandra till fjällstugan Ripmon där en kallbadsexpert ska lära oss allt om att vinterbada. Efter badet väntar whiskyprovning och middag på Granen i Åre. Ett litet äventyr – helt klart med guldkant och förhopppningsvis utan frystorkad mat. :-).

Ja – det ryktas även att det kommer stå en kopp rykande varm choklad spetsad med Talisker när vi kommer upp från vinterbadet!

Det är en lång bussresa upp till Åre som väntar (just denna helg går inga direkttåg), men detta ser jag verkligen fram emot!

Häng med på Instagram

Som vanligt är ni varmt välkomna att hänga med på Instagram under resan – även där heter jag matochresebloggen.se. Klicka in dig här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...