fbpx
Matochresebloggen
Sfäär Talliinn
Restauranger Tallinn

Restaurant Sfäär i Tallinn – trendigt och gott!

Vår andra dag i Tallinn har vi bokat bord för lunch på Restaurant Sfäär. En cool kombinerad restaurang/vintage/klädbutik som hämtad från söder i Stockholm. En ganska liten lokal där som är fullsatt hela tiden, här behöver man verkligen boka bord.

Här har personalen koll på det mesta från mat till vin, kaffe och öl. Ber man om tips på en god öl har de t ex en egen Ipa som danska Mikkeller gjort åt dem.

Sfärr Mikkeler Ipa
Many Sfäär
Menyn är omfattande och det finns allt från brunchrätter, en vanlig a la carte samt en special vår-meny. Väldigt mycket gott, men till slut bestämmer vi oss för några rätter ur brunchmenyn till barnen och en förrätt och varmrätt ur den vanliga menyn för oss vuxna.
P1030881

Beef tartar with capers, shallots, mustard-yoghurt mayonnaise and buttery white bread

P1030887

Scallop ceviche

P1030893

Pancakes

P1030895

Sfäärs mest populära rätt: “Lamb patty Minced lamb patty seasoned with a hint of chili, coriander and butter-roasted onions served with mashed potato and skinless baked tomatoes”. Enkel rätt, men fantastiskt god. Ta denna om ni gillar lamm och koriander!

P1030897

På Sfäär beställer man inte bara en kaffe, utan här väljer man först vilka bönor man vill att de använder och självklart kommer bönorna från drop-coffee! (samma rosteri som t ex Matbordet som jag skrev om för ett par veckor sedan använder). Första gångerna jag drack denna typ av kaffe tyckte jag det var lite blaskigt, men nu har jag faktiskt börjat att gilla det. Kommer man till Sfäär på sommaren kan man köpa en kopp ice-drop-coffee, som bryggs på isvatten. En extremt långsam process där det tar 6 timmar att brygga en kanna!
P1030898P1030899

P1030869

Hit kommer vi garanterat att återvända nästa gång vi kommer till Tallinn!
Adress: Mere pst. 6E Tallinn
Priser: Medel för att vara Tallinn. Fynd om man jämför med vad det skulle kosta i Stockholm. Hela menyn med priser finns på webbsidan.

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar