Norwegian Getway – Pooler, vattenrutschbanor och aktiviteter ombord

Dela inlägget:

En sak som kryssningsbolagen lyfter fram i sin kommunikation är alla aktiviteter som finns ombord och när man som vi åker med barn är aktiviteterna extra intressanta!

Det är så klart skönt att bara ta det lugnt och läsa böcker i en solstol (vilket min fru och även jag och vår dotter gjorde en hel del) men vi  spenderade även många timmar på allt som finns att göra ombord.

Norwegian Getway
Solstolar i mängder på däck!

Det finns massor av solstolar ombord, så även de dagar vi tillbringade till havs och samtliga passagerare var ombord kunde hi hitta lediga solstolar även när vi sov länge och kom till soldäck vid 10-11 tiden.

Två heldagar ombord innan Karibien

På kryssningarna till Karibien har man mer tid ombord än när man kryssar i södra Europa. När vi kastat loss från Miami hade vi två heldagar ombord innan vi skulle komma fram till Karibien och ön St Thomas i Virgin Islands. Då det var första gången vi var på denna typ av kryssning såg vi fram mot att kunna utforska allt som fanns att göra på fartyget under dessa dagar – aktiviteter, pooler, shower, barnklubb, adults-only delar och såklart börja testa fartygets restauranger.

I detta inlägg kommer jag berätta om alla aktiviteter vi hann med att testa när vi var ombord. Vi startade med barnklubben.

Kids Club på Norwegian Getaway

Det första vi gjorde den första heldagen ombord var att ta med barnen och testa Kids Club. Det finns ett detaljerat schema dag för dag och denna tid fick 10-12-åringarna komma in i tonårsrummet “Entourage”, mycket spännande!

Kids Club på Norwegian Getaway

Vi fick inte fota där inne men det var fullt med TV-spel, brädspel och massa barn anslöt, flera svenska, som barnen lärde känna.

Fotbolls- och basketplan på däck.

En annan dag arrangerade barnklubben aktiviteter på skeppets fotbollsplan på våning 17, som våra barn hängde på och hade jättekul. Uppvärmningslekar, handboll och stafetter.

Kids Club på Norwegian Getaway

Även om det är härligt att vara ihop med barnen på semestern är det kul att kunna gå iväg och göra något bara jag och min fru någon gång ibland medan barnen var på sina aktiviteter, som att gå in till adults only-området.

Adults only på Norwegian Getaway

Det finns ett par områden på fartyget som bara är för vuxna (över 18 år). Ett av dem ligger i aktern och här finns ett stort soldäck, en bar och två bubbelpooler. Att ligga och bubbla här i solen, helt utan stojet vid barnpoolerna och kunna prata i lugn och ro var så skönt!

Adults only på Norwegian GetawayAdults only på Norwegian Getaway

Pooler och vattenlek på Norwegian Getaway

Poolområdet på Norwegian Getaway är inte jättestort, men det finns två pooler. “Main pool” som är en 2 meter djup saltvattenpool som dock, till barnens besvikelse, bara var för vuxna. Det fick vi dock besked om först efter en dag så vi hann bada där en del innan någon sa till. Ja, vi ”glömde” även bort detta då och då under resten av resan och tog ett par snabba dopp med barnen!

Pooler och vattenlek på Norwegian Getaway

Här var det fullt med folk nästan hela dagarna, de flesta dock bara sittandes vid kanten med fötterna i vattnet.

Pooler och vattenlek på Norwegian Getaway

Sexy man competition

Vid den stora poolen fick vi ta del av det kanske galnaste vi såg under veckan – “sexy man competition” där 15 medelålders män dansade sexigt inför en kvinnlig jury mellan 30-91 år. Vi höll på att skratta ihjäl oss! En kort snutt från tävlingen finns på Matochresebloggens Instastory, sparat som en höjdpunkt under ”NCL Kryssning”. Där hittar du filmklipp från hela resan.

Dagen efter var det en motsvarande tävling för kvinnor – Ms Norwegian Getaway, men den missade vi tyvärr! 

Bullelbad och barer

Runt “Main Pool” finns fyra bubbelbad, där två är för endast vuxna och två är för familjer, så i de poolerna hängde vi en hel del, framför allt min son och fru som älskar bubbelbad. Vid poolen finns även två barer som var välbesökta redan innan lunch fram till solen gick ner – när drycken ingår i priset unnar många sig en extra öl eller drink (så även jag).

Bullelbad och barerBullelbad och barer

Men alla jag såg under veckan hanterade alkoholen bra utan att det skapade problem eller att folk blev för fulla.

Blev man sugen på ett mellanmål med men inte ville lämna poolområdet finns en korvgubbe som även serverade nachos med dipp – självklart utan kostnad. Man kunde även ta med mat ut från den stora buffén hit om man ville äta i sin solstol.

På dagarna var det ganska mycket folk men på kvällarna var det nästan tomt i hela poolområdet, perfekt för ett kvällsdopp!

Kvällsdopp på kryssningen

Barnpooler på Norwegian Getaway

För barn finns en grundare pool som ligger vid övrig vattenlek. Här finns även ett plaskområde för riktigt små barn och tre vattenrutschbanor, varav två gick från toppen av fartyget och var exakt lika långa, så man kunde tävla om vem som kom först ner – extra kul!

Barnpooler på Norwegian GetawayBarnpooler på Norwegian GetawayBarnpooler på Norwegian Getaway

Här fanns även två “fritt fall”-rutschbanor som först gick spikrakt ner och sedan uppåt i en loop. (Den hade dock minimivikt på 45 kg så sonen kunde till sin besvikelse inte åka i dem). Det kunde dock jag, riktigt roligt!

Klättervägg, studsmatta och höghöjdsbana

Skeppet har en klättervägg i tre svårighetsnivåer. Superkul tyckte vår modiga son som är en relativt van klättrare efter många besök hemma i Stockholm på olika klätterställen, men bra även för nybörjare. I anslutning finns även en studsmatta där man hoppar i sele (dock bara för barn under 40 kg) samt en hög kombinerad klätterställning / rutschkana.

Klättervägg, studsmatta och höghöjdsbanaKlättervägg, studsmatta och höghöjdsbana

Det finns pingisbord utställda på lite olika platser på däck, perfekt semestermotion. Här hittade vår son nya kompisar som han körde pingis med flera gånger.

Pingis

Höghöjdsbana på Norwegian Getaway

Den absolut roligaste aktiviteten ombord tyckte jag var den stora höghöjdsbanan på övre däck. Fastspänd i dubbla säkerhetslinor var det lagom spännande att gå balansgång på smala vinglande rep och att våga sig ut på “plankan” som gick ut 1,5 meter utanför fartygets reling!

Höghöjdsbana på Norwegian GetawayHöghöjdsbana på Norwegian Getaway

Under höghöjdsbanan finns även minigolf.

Minigolf på Norwegian Getaway

Shuffleboard ombord

Det finns inte bara “nymodigheter” som höghöjdsbanor och klätterväggar ombord. Här finns även det kanske mest klassiska kryssningsnöjet – shuffleboard. Bilden är tagen från vår balkong, där vi hade första parkett för att studera alla som ägnade sig åt denna lugna sport.

Shuffleboard på Norwegian Cruise Line

Spa och gym på Norwegian Getaway

Det finns ett stort spa och massa olika behandlingar man kan ta ombord (mot extra avgift), som dock inte var något vi prioriterade. Däremot var jag och min fru på gymmet några gånger. Stort och fräscht. Här fanns även yoga och spinningklasser (mot extra kostnad). Det finns även ett löpområde uppe på däck, men med risk att krocka med alla andra passagerare som flanerar planlöst på däck om man ger sig ut där på dagen. Tidig morgon var det dock en populär löprunda.

Spa och gym på Norwegian GetawaySpa och gym på Norwegian Getaway

Massor att göra ombord alltså och allt jag visat upp ingår i priset för alla passagerare. Men saker att göra slutar såklart inte där. I kommande inlägg kan du bland annat läsa om restaurangerna ombord!

Mer saker att göra ombord;

Shower, stand up comedy och liveband

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...