Första dagen på kryssningen

Dela inlägget:

Efter tre dagar i Miami var det dags att åka till hamnen för hoppa på fartyget som skulle ta oss till Karibien, spännande! Hamnen där alla kryssningsfartyg lägger till i Miami ligger på Dodge Island, en liten ö mellan Downtown Miami och Miami Beach dit man tar sig via broar och tunnlar. Vi beställde en extra stor Uber till vårt hotell för att få plats med allt vårt bagage och drygt 20 minuter senare var vi framme.

Large Uber

Incheckning på Norwegian Cruise Line i Miami

Ett par dagar innan hade jag checkat in online på Norwegian Cruise Lines webbsida och då skulle man även välja en tid för incheckning. Jag tog den senaste tiden som fanns – 13.30 och det var vi väldigt nöjda med när vi kom fram. De allra flesta andra gästerna hade nämligen redan gått ombord och det var helt tomt vid incheckningsdiskarna så det gick supersnabbt att ta oss från entrén på terminalen till fartyget.

Incheckning på Norwegian Cruise Line i Miami

Väskorna lämnade man utanför incheckningsbyggnaden och de levererades sen direkt till hytten.

Vi går ombord på Norwegian Getaway

Incheckningen gick som sagt snabbt och vi kunde äntligen gå ombord och upp till vår hytt som var på nionde våningen av sjutton. Vi hade bokat en vanlig hytt men med balkong, som bara ligger strax över standardhytten (utan balkong) i pris.

Vi går ombord på Norwegian GetawayVi går ombord på Norwegian Getaway

En stor dubbelsäng, en soffa som kunde göras om till enkelsäng och från taket kunde ytterligare en säng fällas ner.

Just den senare detaljen kom som en positiv överraskning, vi befarade att barnen skulle behöva dela på en bäddsoffa – att ha en varsin säng är klart bättre. Sängarna var dessutom fullstora, så denna hytt skulle även funka med fyra vuxna.

Familjehytt med våningssäng Läggningsdax på fartyget!

Balkong – så härligt

Mot havet var det fönsterdörrar från golv till tak och utanför dessa en liten balkong med två stolar och ett bord. Här ute var vi ofta. Jag och min fru satt här på kvällarna och mornarna när barnen sov, vi drack bubbel i solnedgången och när vi kom in i en ny hamn var utsikten perfekt från balkongen. Så jag kan verkligen rekommendera att välja en hytt med balkong, det var en stor del i upplevelsen för oss!

Säkerhetsgenomgång…

Tillbaka till första dagen – när man gått på är det obligatoriskt att vara med på en säkerhetsgenomgång. Den tog bara någon halvtimme och det kändes tryggt att veta att de tar säkerheten på allvar. Det finns flytvästar i alla hytter under sängen och stora livbåtar för alla passagerare.

Säkerhetsgenomgång

Läs mer: Hur säkert är det att kryssa?

Barnklubben på Norwegian Getaway

Efter säkerhetsgenomgången anmälde vi våra barn till ”Kids club”. Vår dotter hade sett fram mot att vara med i tonårsgruppen, men då hon fyllde 13 först tre dagar efter kryssningen var det inte aktuellt. Här tar man stenhårt på alla regler. Det tyckte dock vår 10-åriga son bara var bra så de kunde vara i samma grupp, den för 10-12 åringar.

Barnklubben på Norwegian Getaway

Det finns program för alla dagar från tidig morgon ända till 01.30 på natten, men våra barn var mest sugna på den andra dagens aktivitet då man fick hänga i tonårsrummet ett par timmar. Mer om aktiviteter för barn ombord i kommande inlägg!

Mot Kariben

Väl nere i hytten igen kastade fartyget loss och vi stod såklart på balkongen och såg hur Miamis skyline blev mindre och mindre när vi styrde mot Virgin Islands.

Norwegian Getaway

Middag i bufférestaurangen första kvällen

Vi hade inte bokat middag i någon av specialrestaurangerna utan tänkte kolla in dem först, så första kvällen gick vi upp till fartygets stora bufférestaurang för middag  – alla andra restauranger var fullbokade. Klart störst utbud av saker att välja på, men tallrikar och glas av hårdplast, inga dukar och stark belysning.

Middag i bufférestaurangen

Det finns charmigare ställen att äta på ombord (även om barnen älskade buffén), så efter middagen gick jag och bokade upp bord några kvällar på specialrestaurangerna. Jag såg då att det fanns flera a la carterestauranger med drop in som ingick i priset vi skulle kunnat gå till istället, well – det finns ju fler kvällar att testa dem på!

Tips inför att gå på kryssningsfartyget!

  • Om ni inte gillar att köa – välj den senaste incheckningstiden som finns.
  • Boka bord på restauranger i förväg – det kan man göra på samma site som man checkar in på och det kostar inget extra. Tänk på att specialrestaurangerna bokas upp snabbt så boka in för hela veckan om ni orkar – man kan boka av och om utan kostnad.
  • Väskorna kommer till hytten först vid 17-18 tiden, så packa allt ni kan tänkas behöva innan dess i handbagaget.

Har du några fler tips eller funderingar? Kommentera gärna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...