Att göra på Nassau – Goodman’s Bay och Fish Fry

Dela inlägget:

Vårt sista stopp på Karibienkryssningen med Norwegian Getaway var Nassau, huvudstaden på Bahamas. Detta var den största hamn vi kom till och det låg redan fyra kryssningsfartyg här när kom. Vi tog oss fram genom ett myller av människor som skulle av och promenerade ett par kvarter till en busshållplats vi hade kollat upp.

En dag på Nassau - Goodman's Bay och Fish FryAtt göra på Nassau - Goodman's Bay och Fish FryEn dag på Nassau - Goodman's Bay och Fish Fry

Buss på Nassau till stranden

Man kunde nämligen ta en buss hela vägen till den strand vi hade kollat upp, bara en kvart från hamnen. Bussen var en liten minibuss och kostade bara 1,25 dollar – vilket fund mot taxiresan på Tortola som kostade 12 ggr så mycket!

Buss på Nassau

Goodman’s Bay på Nassau

Vi hade googlat en hel del innan vi gick av och kommit fram till att Googman’s Bay var stranden vi skulle satsa på. Omdömen som ”Favorit hos lokalbefolkningen” får en gammal backpacker som mig att bli extra säker på valet av strand. Och vi var väldigt nöjda när vi kom fram. En stor, bred fin sandstrand kantat med höga träd för skugga.

Att göra på Nassau Goodman's Bay på Nassau

Goodman's Bay på NassauGoodman's Bay på NassauGoodman's Bay på NassauAtt göra på Nassau Goodman's Bay på Nassau

På stranden fanns varken restauranger eller toaletter, men det fanns en kvinna som sålde kylda drycker, bland annat den lokala ölen Cat Island som jag såklart passade på att prova.

Goodman's Bay på NassauGoodman's Bay på Nassau

Efter några timmars strandhäng tog vi bussen tillbaka mot hamnen, men hoppade av halvvägs vid Fish Fry

Fish Fry i Nassau – Karibisk mat- och dryck

Förutom stränderna på Bahamas är Fish Fry ett ställe som vi förstod att man inte skulle missa. Här finns massor med charmiga handmålade trähus, som serverar Karibisk mat och dryck med fokus på fisk och skaldjur. Bland det mest populära är conch salad – en ceviche på ”trumpetsnäcka” som är ett bläckfiskliknande blötdjur. Ihop med mango, lök och massor med citrusjuice blir det en supergod sallad – missa inte!

Fish Fry i NassauFish Fry i NassauFish Fry i NassauFish Fry i Nassau

Fish Fry i NassauFish Fry i NassauFish Fry i Nassau

Här kan man även beställa ananasjuice som serveras i en ananas. Perfekt tyckte min fru och beställde en utan att fråga vad den kostade. 18 dollar visade det sig när jag skulle betala… Jag fick överlag en känsla att vi fick betala dubbla priserna här mot alla andra som såg ut som Bahamasbor. Men, man får se det som lite extra bistånd!

Andra utflykter på Nassau

Ett annat sätt att spendera dagen på är som dagsgäst på Hyatt Baha Mar som ligger på en strand intill Goldman’s Bay. Jag gick en sväng dit för att kolla in området och det är fint, även om utsikten störs en del av att man bygger en ny pir. Men det är hutlöst dyrt att vara dagsgäst här – över 100 USD per person bara för att nyttja solstolar och ta ett dopp i poolen.

utflykter på Nassau

Ett annat alternativ är at åka till Paradise Island som ligger nära hamnen och där åka till vattenlandet Atlantis som påminner mycket om sin namne på Dubai (där jag var nyligen och gjorde reportage). Men även hit är entrén över 100 USD per person och vi (framför allt min fru) var mer sugna på strand än på vattenland!

Paradise Island Nassau

Sammantaget om Nassau

Detta var det minst ”paradisiska” stoppet på kryssningen, men desto mer intressant. Mixen av stad och strand, kultur och intressant mat var perfekt efter de två tidigare stoppen på St Thomas och Tortola.

Läs mer om att kryssa i Karibien

Incheckning och första dagen på fartyget

Aktiviteter ombord på Norwegian Getaway

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...