Pontus in the Air på Arlanda terminal 5

Dela inlägget:

När vi var på väg till Belgrad hade vi gott om tid på Arlanda efter vi passerat säkerhetskontrollen och då det var lunchtid styrde vi mot restaurangen Pontus in the Air, som jag länge velat testa men det inte varit läge tidigare.

Gå åt höger!

Uppför trappan råkade vi gå till vänster och det var inte den miljön jag hade väntat mig, utan detta var ett bricklunchställe som mest hade pasta och hamburgare. Well, jag kände igen Pontus-grafiken på brickan så jag trodde vi var rätt och beställde in en varsin hamburgare. När vi satt oss såg vi att det var väldigt många nummer före oss på en stor digital skärm på väggen och när det gått en kvart frågade vi sällskapet bredvid oss hur länge de hade väntat – en halvtimme sa de.
Pontus in the Air
Jag hade vid det här laget insett att vi hade gått fel och hamnat på en burgarrestaurang, medan den Pontus restaurang jag läst om låg till höger uppför trappan. Så, jag bad att få avboka vår beställning vilket gick bra och vi fick tillbaka alla pengarna utan problem. (skyllde på att vi hade bråttom till flyget). Nöjda med att ha tagit oss ut denna restaurang gick vi istället till ”rätt” Pontus

Pontus in the Air på Arlanda

Här är det klassisk finkrogsmiljö, med soft musik, mjuka stoppade stolar och rapp service. Vispat smör och gott bröd, till vår dotter som inte äter gluten bröd från Friends of Adam.

Pontus in the Air Pontus in the Air

12-minuters garanti

Här har de en 12-minuters garanti – får man inte maten inom 12 minuter är den gratis. Perfekt om man inte har lika mycket tid som vi hade! Menyn påminner lite om maten på Sturehof och Riche. Klassiska bistrorätter som biff Rydberg, cesarsallad och räksmörgåsar. Vår dotter tog en Högrevsburgare (290:-) och jag en laxsallad (285:-).
Pontus in the Air Pontus in the Air
Ganska saftiga priser, men allt är ju ändå dyrt på flygplatser så då betalar jag hellre lite till och får något riktigt bra. Dessa rätter var fantastiskt bra och så stora portioner att ingen av oss orkade någon dessert. ”Tyvärr” kom den in inom 10 minuter så vi fick ingen gratislunch!  Det är en lugn och sober miljö i Restaurangen. Man sitter inte omedelbart vid fönstren mot landningsbanan, men så nära man kan på denna del av terminalen.
Pontus in the Air
Helt klart den bästa mat jag ätit inne på en flygplats – någonsin! Vill man däremot äta innan man går in på flygplatsen gillat jag restaurangen på Clarion Arlanda – läs om den här!
Föregående artikel
Nästa artikel

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...