Weekend i Belgrad – dag 3

Dela inlägget:

Idag hade vi beställt frukost på sängen, roomservice alltså. Även fast detta är ett femstjärnigt hotell kostar det bara 50:- per person att få frukost på rummet, klart värt!


Efter frukosten hängde vi nere på hotellets spa någon timme innan vi packade och checkade ut. Spa:et här på Square Nine är verkligen allt jag vill ha av ett spa, varm finsk bastu, liten jacuzzi och en lång varm simbassäng.


Hipster-tur i Begrad

Efter spa:et mötte vi upp Dragana, en tjej som driver bloggen Still In Belgrade och även har sightseeingturer per fot. Hon har stenkoll på Belgrad och vi gick på hennes Hipster-tur. Kul att kolla in alla coola barer och kvarter som vi aldrig skulle hittat på egen hand. Dock insåg vi att vi såklart skulle bokat turen på kvällen istället – mycket var stängt så här tidigt.

Cykel i Belgrad

Sedan tog vi våra cyklar som vi hyrde igår på ibikebelgrade och cyklade 7 km norrut, över bron till Nya Belgrad och en lång strandpromenad längs med Donau.


Vi åt en härlig lunch på Supermarket Zemun och klättrade sedan upp till toppen av Gardos Tower varifrån man har en otrolig utsikt över Belgrad.


Sen cyklade vi tillbaka till Old Belgrade, lämnade tillbaka våra cyklar, hämtade upp vårt bagage och tog en taxi till nästa hotell – 88 Rooms där vi ska bo andra natten.

88 Rooms hotel Belgrad

88 Rooms hotel är ett nybyggt hotell med just 88 rum och en snygg lobby där det även finns en bar.

88 rooms Belgrad88 rooms Belgrad
Riktigt fräscht och nyrenoverat hotell, dock ej med egen restaurang så efter lite vila på hotellet tog vi en taxi till restaurangen där vi bokat bord.

Middag på Old Lamber

Sista kvällen åt vi på restaurangen Old Lamber där vi tog in en 7-rättersmeny. Supergott, men otrolig stora portioner så efter tre rätter bad vi att få en rätt att dela på fortsättningsvis. Spektakulär dessert där man gjorde glass med flytande kväve och fick sedan fram massa godis att smaksätta sin ”egen” glass med.


Nu dags att sova tidigt, imorgon bitti har vi ställt klockan på 04.50 för första flyget hem till Stockholm!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...