fbpx
Matochresebloggen
Air Serbia Belgrad
Flyg Okategoriserad

Air Serbia till Belgrad

Belgrad ökar allt mer som turistdestination och många beskriver Belgrad som “det nya Berlin”. Det finns många likheter mellan Belgrad och Berlin, inte bara hipsterkvartereren och mikro-öl- bryggerierna som poppar upp som svampar ur marken (idag 22 stycken från 1 för tre år sedan), utan även floderna Donau och Sava som går genom Belgrad vilka är kantade av restauranger och barer. Mer om det i kommande inlägg! Vi börjar med det mest grundläggande – flyg dit!

Men hur tar man sig bäst till Belgrad från Stockholm och vidare in till city från flygplatsen? Vi åkte med Air Serbia, som ägs till största delen av Serbiska staten och det är lite gammal klassisk flygbolagscharm i att flyga med dem – som det var förr i tiden, häng med!

Air Serbia till Belgrad

Man flyger inte direkt Stockholm – Belgrad alla dagar i veckan, i alla fall inte på våren. Vi flög lördag eftermiddag och hem tisdag morgon. Ur ett weekendperspektiv är ju torsdag eller fredag eftermiddag och flyg hem söndag kväll optimalt, men detta var ok då det var en långhelg med ledigt på måndagen och på tisdagen åkte jag direkt till jobbet från flyget som landade i Sto0ckholm igen 09.30.

I alla biljetter, även ekonomi, ingår 23 kg incheckat bagage och det är inga kostnader som tillkommer på det biljettpris som visas (förutom wi-fi som kostar extra). Flygplanen är Airbus A320 med helt ok benutrymme även i ekonomi och på planet ingår både varm mat och valfria drycker (inklusive vin och öl).

Air Serbia Belgrad matenAir Serbia Belgrad

Wi-fi på Air Serbia

Det finns wi-fi ombord, 10 MB kostar exempelvis 2,90 Euro.  Vi hade dock laddat våra mobiler med podcasts, ljudböcker och lokala Netflixfilmer så vi klarade oss utan wi-fi de tre timmarna flyget tog!

Air Serbia Belgrad wi-fi

Taxi från Belgrads flygplats

Vill man ta taxi från Belgrads flygplats in till city behöver man hämta ett taxi-kvitto vid en disk till höger om utgången. Då får man ett fast pris till det stället man ska till och risken att bli lurad är nära noll. Från flygplatsen till vårt hotell Square Nine som vi skulle bo på inne i city kostade det 1800 Serbiska dinarer, ca 140 Svenska kronor. Billigt med taxi alltså!

Air Serbia Belgrad Air Serbia Belgrad

Mer om Belgrad i kommande inlägg – eller börja med våra korta dag för dag-inlägg från denna härliga stad. Dag 1, dag 2 och Dag 3.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar