Seaside Sandy beach – 4-stjärnigt hotell i Playa Del Ingles

Playa Del Ingles på Gran Canaria är en av de klassiska charterorterna, med en stor vacker sandstrand och massor med restauranger, barer och nattklubbar. Här bodde vi våra tre första dagar på Gran Canaria, på det fina 4-stjärniga hotellet Seaside Sandy beach. Hotellet är ett av de som ligger närmast stranden, på en höjd bara några kvarter bort från havet. 

Seaside Sandy beach

Rum på Seaside Sandy beach

På hotellet finns 258 rum, de allra flesta med balkonger mot innergården där den stora poolen och restaurangens uteservering ligger. Vi bodde i två rum bredvid varandra, vilket är riktigt skönt nu när bägge barnen är tonåringar och mer än gärna bor i ett eget rum med ordentliga sängar. 

Seaside Sandy beach
Seaside Sandy beach

Gott om plats för kläder och prylar i en liten “walk in closet” mittemot badrummet, minibar, sköna sängar och bra WiFi.

Restaurangen på Seaside Sandy beach

Då det är varmt året om finns den stora bufférestaurangen utomhus, med en station i mitten där kockar grillar kött, fisk och skaldjur på beställning till middagen. Till detta stationer med alla typer av tillbehör som sallader, såser samt förrätter, ostar och ett stort dessertbord. Helt klart en riktigt bra buffé som till och med jag kunde uppskatta, resten av familjen föredrar alltid buffé, så för dem var det perfekt. 

Seaside Sandy beach
Seaside Sandy beach
Seaside Sandy beach

Så här kunde en typisk middag för mig se ut, med stekta färska räkor till förrätt, stekt färsk fisk till varmrätt, en liten osttallrik och så en creme brulée till dessert. Så gott och fräsht!

Även frukosten var riktigt påkostad, med färspressade juicer, färsk frukt och nu stod kockarna och lagade ägg och pannkakor på beställning. Ville man så fanns det även cava på buffén. Lyxigt!

Seaside Sandy beach

Flera dagar var det underhållning i restaurangen under och efter middagen, med live artister eller dansare. 

Pool, gym och relax på Seaside Sandy beach

Hotellet har en stor gemensam tempererad pool med en poolbar och solstolar i flera nivåer – så det fanns alltid lediga solstolar. 

Älskar man att basta oavsett väder utomhus kommer man gilla bastus som finns på två ställen i hotellet, en av dem på våning 11 med en stor solterrass intill. Vill man träna finns två olika gym, ett med motionsmaskiner, ett annat för styrketräning.

Privata jacussis

Uppe på våning 10 och 11 finns privata terrasser med bubbelbad och solstolar som man kan hyra för 60 euro – då ingår även en flaska bubbel! Ett klart härligt sätt att spendera en eftermiddag – med en fantastisk utsikt! Dessa är mycket populära, så boka dessa i god tid innan ni anländer!

Fler saker att göra på Seaside Sandy beach

Om man helt tröttnat på att sola och bada finns ett stort spelrum på nedre våningen, som nog var det största vi sett på något hotell. Här fanns allt från shuffle bord och pingisbord till biljard. Det finns även en stor tennisbana som är fri att låna för hotellets gäster. 

Ett härligt hotell med fina rum, riktigt bra mat och ett perfekt läge i Playa Del Ingles. Men det som gjorde störst intryck var den trevliga personalen, som vekligen fick oss att känna oss hemma. 

Stranden och området Playa Del Ingles

Vi var såklart nere vid stranden och kollade läget och stranden är verkligen fin. Även nattlivet började nu vakna till liv, även om det är långt kvar till samma antal turister som 2019. 

Så, ett perfekt område att bo i om man vill ha nära till både bad och nattliv med andra ord. Eller som vi som utgångspunkt för utflyker på Gran Canaria med hyrbil, och sedan ha ett härligt, avslappnat hotell att landa i på eftermiddagen.

Detaljer om Seaside Sandy beach

  • Läget i Playa Del Ingles: Perfekt, på en höjd ett par kvarter från havet.
  • Ta er hit: Ca 20 minuter med bil från Gran Canaria Airport. Gratis parkering utanför hotellet. 
  • Bra att veta: Badhandukar och morgonrock ingår.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...