fbpx
Matochresebloggen
Restaurang Astoria
Restauranger Restauranger i Stockholm

Restaurang Astoria – Frantzén Groups nya brasserie på Nybrogatan

Efter flera månaders försening öppnar Restaurang Astoria den 15 Mars 2021. Det är Frantzén Groups nya brasserie på Nybrogatan, i lokalerna som tidigare innehöll en vacker biograf. Restaurangen består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar. Målet är att skapa en internationell och levande upplevelse i centrala Stockholm.

I entrén till Restaurang Astoria möts gästerna av originalfoajén från biografen innan de når den grönskande stora baren. En spiraltrappa upp ligger restaurangen med matsalsvagnar för elegantare servering samt ett öppet kök med öppen eld. Restaurang Astoria får en omfattande à la carte-meny med inspiration från franska brasserier i världens storstäder.

Restaurang Astoria
Restaurang Astoria

Med Brasserie Astoria vill vi skapa en internationell och tidlös upplevelse. Trots ambitioner med maten ska det ändå kännas avslappnat och inbjudande hos oss. Från lunchen, ett glas efter jobbet till kvällar med middag och cocktails. Med Brasserie Astoria vill jag skapa stället som jag själv vill vara på i Stockholm, oavsett veckodag och tid på dygnet.

Björn Frantzén

I anslutning till Brasserie Astoria finns även bakfickan Lilla a, en intimare mindre matsal med en intilliggande vinbar som nås genom egen entré.

General manager för Brasserie Astoria är Carolina Campos som närmast kommer ifrån restaurang Riche. Kökschef är Mikael Einarsson, tidigare gastronomiskt ansvarig för Pontus Group samt köksmästare på Djuret med dess systerkrogar.

Bordsbokningen har redan öppnat – ni hittar den på Restaurang Astorias hemsida här.

Fler nya restauranger i Stockholm 2021

Du hittar information om fler nya restauranger som öppnar 2021 i detta reportage!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar