fbpx
Matochresebloggen
Drömresan 2018 Japan
Japan Okategoriserad

Drömresan 2018 – skidåkning och storstadspuls i Japan

Det var snart fyra år sedan som jag hade en lucka mellan gammalt och nytt jobb som jag passade på att åka på en resa ensam för första gången någonsin – till Japan. Det var spännande på många sätt, dels att komma till Japan men även att resa på semester ensam för första gången.
Jag hade länge drömt om att resa till Japan, men omständigheter som lång resa, tidsskillnad och att det inte främst är ett resmål för små barn gjorde att det låg väldigt långt fram i tiden att åka dit hela familjen. Så, min förstående fru gick med på att jag åkte iväg en vecka själv trots att barnen var små. Jag försökte se om någon kompis ville och kunde följa med, men det var ingen som det funkade för, så jag åkte själv.
Det var en fantastiskt resa och det finns så mycket jag älskar med Japan – god mat, vackra parker och tempel, en väldigt intressant, smågalen kultur och kontrasterna mellan storstadspulsen och de vackra parkerna och templen.

Utvecklande att resa själv

Det var också utvecklande att våga resa själv, för mig kanske mest att äta middag på restaurang ensam – innan denna resa hade jag aldrig ätit middag på restaurang ensam och känt mig helt bekväm. Numera gör jag det gärna om jag inte får med mig något trevligt sällskap och kan nu sitta lugnt och titta på folk utan att känna mig som en kompislös ensamvarg. Sist jag åt middag själv ute var av en händelse en japansk middag på Fävikens pop-up i Åre.
Utvecklande att resa själv

Drömresan 2018 – tillbaka till Japan

En knapp vecka i Japan gav verkligen mersmak så när Japans turistbyrå hörde av sig till mig och frågade om jag var intresserad av att åka till Japan för att göra reportage för bloggen var det en möjlighet som jag var tvungen att hoppa på! Och det blir verkligen en drömresa helt anpassad till vad jag vill göra och saker som jag vet att ni som läser denna blogg är intresserade av. Skidåkning i Hakuba och jag åker tillbaka till Tokyo för att dels åka tillbaka till de platser jag gillade mest sist och även göra det jag inte hann med förra gången.

Följ med på Instagram

Jag kommer såklart att blogga om resan, men är du sugen på att följa med i realtid kommer jag lägga upp bilder och Stories på Instagram under hela resan. Sök efter “Matochresebloggen.se” eller klicka här om du inte redan följer bloggen på Insta! När detta publiceras har jag precis kommit fram till Japan.
Något du är extra nyfiken på eller vill veta om Japan? Kommentera gärna så tag jag med det i kommande reportage!

Du kanske också är intresserad av...

5 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  14 februari, 2018 at 21:33

  Läcker översta bild, verkligen myller i en modern storstad! Japan är ett land som står högt upp på vår bucket list.

  • Reply
   christianmuda
   26 februari, 2018 at 19:11

   Ja, perfekt att hyra en husbil här och spendera ett par veckor!

 • Reply
  pilla
  19 februari, 2018 at 22:19

  Kul med pressresa till Japan. Älskar det landet men lite för längesedan jag var där nu. Enjoy!

  • Reply
   christianmuda
   26 februari, 2018 at 19:10

   Tack Pilla, ja, en dröm för mig!

 • Reply
  Året som gått - resorna 2018 - första halvan - Matochresebloggen
  23 december, 2018 at 06:02

  […] Drömresan 2018 – skidåkning och storstadspuls i Japan […]

Lämna gärna en kommentar