fbpx
Matochresebloggen
Novi Resort Visby
Hotell Okategoriserad Visby

Novi Resort Visby

Ah, Gotland – det närmaste man kan komma känslan att att vara utomlands fast man är kvar i Sverige! Jag har varit massor med gånger i Visby och även gjort lite utflykter runtom på ön. I veckan var jag för första gången på Novi Resort Visby, med anledning av krögaren Pontus Frithiof från i år gjort ett nytt matkoncept för hotellets två restauranger.

Novi Resort Visby ligger vid havet, en kilometer från Visbys norra ringmur. Här finns 125 rum och lägenheter, fördelade på 71 Bungalows och 54 hotellrum, i olika storlekar.

Novi Resort Bungalows

Novi Resort Bungalows ligger i en sluttning mot havet, alla med uteplats eller balkong med perfekt kvällssol. De flesta med plats för en stor familj då det finns en dubbelsäng i ett rum, ett rum med våningssäng och så en bäddsoffa i vardagsrummet. Här finns också pentry så man kan laga den mat man vill själv om man inte väljer att äta alla måltider på hotellets restauranger.

Lägenheterna i Bungalowsen är byggda som par, där den ena på bottenvåningen har uteplats, den en våning upp har altan. Är man ett stort gäng kan man hyra bägge – det finns då en dörr mellan lägenheterna så de kan öppnas till en stor.

Novi Resort Bungalows
Novi Resort Bungalows
Novi Resort Bungalows
Novi Resort Bungalows
Novi Resort Bungalows

Hotellrum

Alla hotellrum ligger i huvudbyggnaden där även restaurang, gym etc finns. Många har balkong med utsikt både över poolen och havet. Även här finns pentry.

Hotellrum på Novi Resort
Hotellrum på Novi Resort
Hotellrum på Novi Resort

Stor svit med enorm takterrass

Här finns hotellets stora svit som vi fick kolla in, dock inte bo på denna gång. 147 m2 med en stor takterrass och egen bubbelpool!

Stor svit med enorm takterrass
Stor svit med enorm takterrass

Pool och spa på Novi Resort

Det finns en stor tempererad pool som är lite av mittpunkten på hotellområdet, som håller 27 grader. Dessutom finns två bubbelpooler som man kan hyra.

Pool och spa på Novi Resort
Pool och spa på
Pool och spa

Stranden

Hotellet ligger precis vid stranden så är det fint väder är det här jag skulle vilja hänga mest, även om barnen oftast gillar pool mer än havet. Här kommer det finnas solstolar för hotellgästerna senare i sommar och här nere finns även en beach-bar, samt restaurangen Novi Beach Club.

Stranden vid Novi Resort
Stranden vid Novi Resort

Restauranger på Novi Resort

Förutom Novi Beach Club nere vid stranden finns en huvudrestaurang uppe vid poolen och hotellet, både med en inomhusdel och en stor uteservering.

Även denna har Pontus Frithiof gjort om i år och man serverar här en 2- eller 3-rätters meny med ett par olika förrätter, varmrätter och desserter att välja mellan.

Jag tog in en grillad havsabborre som kom in hel, enkelt serverad med en majonäs, sallad och rostad färskpotatis. Till dessert en inkokt rabarber med hallon och maräng. Supergott och verkligen somriga smaker,

Panoramafönster ger fint ljus
Havsaborre  på Novi Resort
Härlig middag
Restauranger på Novi Resort
Restauranger på Novi Resort
Inkokt rabarber med hallon och maräng
Lokal Gotländsk IPA
Lokal IPA frön “ön”
Restauranger på Novi Resort - uteserveringen
Uteserveringen

Ta er till Novi Resort

Från Visby: Buss eller taxi 5 minuter. 20 minuter att gå, då kan man ta sista biten via “kärleksstigen” om man inte vill gå hela vägen längs med vattnet. Taxi från flygplatsen tar bara 5 minuter.

Kärleksstigen Visby
Kärleksstigen

Sammantaget om Novi Resort

  • Perfekt familjeresort, med stora praktiska rum. Bungalows-altenativen kändes lite lyxigare, med mer exklusiva materialval. Härligt att alla rum har balkonger eller uteplatser!
  • Den 4-stjärniga resorten byggdes för 10 år sedan, så det är inte splitternytt, men fräscht och snyggt.
  • Den nya menyn som finns på restaurangerna från i år var verkligen bra och tycker man att det blir dyrt att äta där alla måltider finns ju pentry i alla lägenheter.
  • Det är perfekt med en stor pool och att havet ligger ett stenkast från rummen. Det kan saknade lite var ett spa med bastu – speciellt på vår och blåsiga höstdagar älskar jag att kunna ta en bastu efter en långpromenad, som ju Visby är perfekt för.
  • Läs mer på Novis egen webb som ni hittar här.

Mer Visby- och Gotlandstips

Vistelsen på Novi Resort var del i en pressresa för att kolla in hotellets nya restauranger, men bilder och åsikter är som alltid mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar