Fårö – topp tre saker att göra

Dela inlägget:

Vi vårt tredje stopp på långkryssen runt Östersjön kom vi till Visby, där jag hoppade på en utflyktsbuss som tog oss till Fårö. Det är drygt en timmes bilväg från Visby och sista biten går med bilfärja som under högsäsong kan skapa köer på över en timme. Men vi hade tur och kom över nästan direkt.

Fårö saker att göra Fårö saker att göra

Så, gör ni en utflykt till Fårö kommer här topp tre saker att göra!

Raukar på Fårö

Langhammars raukområde är en av Gotlands mest besökta sevärdheter, med en mängd raukar omgivna av klapperstensstrand. På vägen upp till Langhammar åker man även förbi Digerhuvud med ett stort raukområde och en liten samling gamla fiskebodar.

Raukar på Fårö Raukar på Fårö Raukar på Fårö

Otroligt häftig del av Fårö – missa inte!

Sudersand Strand på Fårö

Många Gotlänningar åker hela vägen upp till Fårö och Sudersands Strand för att bada – och jag förstår dem. Detta är en fantastiskt fin sandstrand och dessutom finns här en cool beachbar – Suderannas – som även har en massör som ger massage under ett stort segel. Om raukarna fick mig att bli sugen på att åka tillbaka till Fårö gjorde Sudersand strand mig säker på att vilja komma tillbaka hit!

Sudersand Strand på Fårö Sudersand Strand på Fårö Sudersand Strand på Fårö Sudersand Strand på Fårö Sudersand Strand på Fårö

Lauters restaurang Fårö

”Vissa kallar det en restaurang, andra en bar och någon ett café. Vi kallar det för sommarliv”. Så beskriver ägarna själva denna restaurang som är som hämtad från söder eller någon av de kreddiga enkla restaurangerna på Österlen. Känd för att vara ett av Fårös mest populära restauranger och med otroliga solnedgångar. Torsdagar serverad de stor grillbuffé. Läs mer på Lauters hemsida!

Lauters restaurang FåröLauters restaurang Fårö

Bilder lånade från Lauters hemsida

Bonustips för ett snabbt stopp

På vägen till Raukarna passerar man kyrkan och kyrkogården där Ingmar och Ingrid Bergman ligger begravda. Nog den kyrkogård med vackrast utsikt jag någonsin sett!

Fårö saker att göra Fårö saker att göra Fårö saker att göra

Det finns såklart massor med fler saker att upptäcka på Fårö. Har du några tips? Kommentera gärna!

 

 

6 kommentarer

  1. hej var det för 3 år sen när man kunde åka med ångtåget Molly i Tyskland ?

    ska åka till Lübeck Bornholm och Gotland med Birka då när vi har varit med Birka har vi kollat i Visby bra i år blir det vackra Fårö !

    i Bornholm ska vi gå själva finns det tips att se där ev bra badstrand ? mvh nicklas från uppsala

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...