Mot ännu ett nytt land – Tunisien!

Förra sommaren åkte jag på en pressresa till ett land jag inte tidigare varit i – Bulgarien. Mina fördomar om landet besannades delvis – det finns flera bedagade charterhotell vid kusten. Men det finns även en helt annan sida – riktigt snygga boutiquehotell, beachklubbar som matchar dito på Ibiza – och riktigt intressanta restauranger – framför allt i huvudstaden Sofia som helt klart är värt en weekend om ni inte redan varit där.

Mot ännu ett nytt land – Tunisien!

Nu i sommar åker jag till ännu en destination jag inte varit i tidigare – Tunisien, som ligger vid kusten i norra Afrika. Det är med anledning av att det nu åter finns direktflyg mellan Stockholm och Tunis som det arrangeras en pressresa till Tunisien som jag ska med på.

Programmet ser intressant ut och så här innan avresa när jag gjort lite research är jag riktigt peppad på att uppleva detta exotiska resmål, som blir en total kontrast mot den svenska sommaridyll vi haft under midsommarveckan på vårt fritidshus uppe i Dalarna.

Sju saker jag är nyfiken på att utforska i Tunisien

Mer i detalj då, vad är det jag är sugen på att utforska i Tunisien? Jo, främst detta:

#1. Maten.

Som alltid är det maten jag är mest sugen på att testa. Hoppas jag får chans att prova allt från street food och klassisk ”husmanskost” såväl som fine-dining på Tunisiskt vis!

#2. Stränderna

Många åket till Tunisien för värmen, bad och sol. Så då blir stränderna viktiga. Men hur är stränderna i Tunisien? Är det finkornig sand eller mer grov sand? Hur het är sanden? Finns det strandklubbar och solstolar att hyra? Det ska jag kolla upp!

#3. Saker att se i Tunisien

Det ska finns mycket att se i Tunisien – vackra byar, ruiner av historiska byggnader, trädgårdar – flera av dessa ska jag kolla in. För vem orkar ligga och sola varenda timme av en veckas semester?

#4. Barer och uteliv

Tunisien är ett muslimskt land, men det lär ändå finnas barer etc. Hur detta funkar – och hur bra drinkar man kan få ska jag testa.

#5. Hotellen

Hur är hotellstandarden i Tunisien? Jag kommer bo på tre olika hotell så det blir bra underlag för reserach av de lite finare hotellen i alla fall.

#6. Prisnivån och betalning

Hur är prisnivån i Tunisien? Funkar det att betala med kort? Det ska jag kolla upp!

#7. Internet i Tunisien

Jag kommer även denna resa att använda mig av ett e-sim med lokalt abbonemang för internet. Hur det funkar i Tunisien kommer det en rapport om!

Det blir också perfekt att jag åker iväg på denna resa för att stilla min rastlöshet och ressug en smula – och sedan kunna njuta ännu mer av att komma tillbaka till den svenska sommaren. Planen är just nu att inte göra några andra längre resor i sommar utan spara familjeresor utomlands till höstlovet. Istället göra massa småutflykter i Dalarna med omnejd.

Vill ni hänga i realtid på Tunisien-resan? Kolla stories på Instagram.

Det kommer såklart även reportage och alla mina tips här på bloggen inom kort!

Föregående artikel
Nästa artikel

1 kommentar

  1. Spännande att följa. Senaste gången jag var där var 1989. Då hade jag rest dit 8 gånger(blev ett antal veckor) Brick kommer jag ihåg var min favorit rätt. Fina silversmycken,mysiga byar och mycket historia.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...