Direktflyg Tunisien – nu startar direktflyg till Tunis från Arlanda

Dela inlägget:

Direktflyg Tunisien – nu finns det efter många års saknad äntligen ett direktflyg till Tunis från Arlanda. Det är flygbolaget Nouvelair som med start den 19 Juni 2023 börjar att flyga sträckan. Till att börja med kommer flyget gå en gång i veckan.

Direktflyg Tunisien – nu startar direktflyg till Tunis från Arlanda

Flyget till Tunis från Arlanda kommer att avgå 21.35 på måndagskvällar och vara framme 00.25 lokal tid. Även flyget tillbaka går måndagar – med avgångstid 16.00 och är framme på Arlanda igen 20.45. Tunisien ligger en timme efter svensk tid, så restiden är knappt 4 timmar. Sen är man framme vid vyer som denna!

Direktflyg Tunisien - nu startar direktflyg till Tunis från Arlanda

Tio vanliga frågor om resa till Tunisien

Jag kommer att åka på en resa till Tunis veckan efter midsommar (med just detta direktflyg) och kommer efter det ha massa tips för er som funderar på en resa till Tunisien, men jag har gjort lite research som jag kan dela med mig av redan nu!

#1. Behöver man visum för att resa till Tunisien?

Om du besöker Tunisien som turist får du en stämpel i passet som ger dig rätt att stanna i Tunisien i 90 dagar, vilket är gratis. Ditt pass behöver vara giltigt för hela vistelsetiden. Tunisiska myndigheter kräver inte att passet är giltigt längre, men vissa flygbolag kräver att passet är giltigt minst tre månader innan du reser.

#2. Vad talar man för språk i Tunisien?

Arabiska är det vanligaste språket i Tunisien, dessutom talar många franska, framförallt i större städer. Kunskaperna i Engelska är generellt begränsade, men personal vid större hotell talar ofta engelska. 

#3. Är det säkert att resa till Tunisien?

Ja, nu anser UD att det är säkert att åka till Tunisien. Med anledning av ett förbättrat säkerhetsläge beslutade UD den 30 mars 2023 att ändra avrådan för Tunisien. Man ska dock hålla sig borta från gränsen mot Libyen och staden Ben Guerdane, de militariserade bergsområdena Djebel Chaambi, Djebel Samamma, Djebel Mghila, Djebel Selloum och Djebel Orbata samtområdet söder om städerna El Borma och Dhehiba i södra Tunisien. (Läs mer hos UD här).

#4. Vilken är bästa tiden att resa till Tunisien?

De bästa tiden att besöka Tunisien är: på våren – Mars till Juni och på hösten mellan September och November,. Då skippar man den hetaste perioden under högsommaren och de kyligare perioderna på vintern.

#5. Kan man dricka vattnet i Tunisien?

Nej, man bör inte dricka kranvattnet och frukt och grönsaker bör sköljas noggrant eller skalas

#6. Vilka är de populäraste turistattraktionerna i Tunisien?

Några av de populäraste attraktionerna inkluderar Gamla stan i Tunis, Karthago-ruinerna, Saharaöknen och den pittoreska byn Sidi Bou Said.

#7. Är det vanligt med dricks i Tunisien?

Dricks är inte alltid förväntat, men det är vanligt att ge dricks som en uppskattning för god service. Det är upp till dig att avgöra om du vill ge dricks eller inte.

#8. Kan jag använda min mobiltelefon i Tunisien?

Ja, det är generellt bra mobiltäckning – men roamingkostnaderna är höga. Så, ett bra tips är att skaffa ett e-sim med ett lokalt abonnemang innan avresa – det kommer jag göra!

#9. Vilka vaccin rekommenderas för inresa till Tunisien?

Egentligen bara vaccination mot hepatit A om man inte redan har det.

#10. Vilka är de vanligaste turistområdena i Tunisien för sol- och badsemester?

Populära turistområden för sol- och badsemester är bland annat Hammamet som ligger en knapp timme från flygplatsen samt, Sousse och Monastir som ligger ca 2 timmar med bil från flygplatsen i Tunis. Dessa områden har vackra stränder och ett utbud av hotell och semesteranläggningar.

Direktflyg Tunisien - nu startar direktflyg till Tunis från Arlanda

Det ska bli så himla spännande att upptäcka lite av det som Tunisien har att erbjuda – ett land jag aldrig varit i tidigare! Har du varit där? Har du några tips? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...