fbpx
Matochresebloggen
Midsommar picknick

Midsommarpicknick på Fågelödudde

Snart midsommar – en av de härligaste och mest avslappnade helgdagar vi har i Sverige. Och för mig som gillar de första turerna av julbordet mest är midsommarmaten mitt i prick – med fokus på sill, lax och västerbottenpaj!

Vi lagar oftast all mat från scratch till midsommar – lägger in sill, gravar lax, bakar pajer osv. Men, om man inte vill eller orkar det finns det såklart andra alternativ. Ett av dem testade jag och sonen i veckan – Melanders Midsommarpåse.

Genväg till en härlig midsommarpicknick

Melanders Midsommarpåse kan man beställa för exakt så många personer man är i sällskapet och innehåller det mesta för en klassisk midsommarlunch som inlagd sill, matjessill, ört- och vitlökssill, skagenröra, Inkokt lax, kallrökt lax, tartelette med Västerbottensost, färskpotatis och färska jordgubbar. Maten kommer i små plastburkar och är ganska väl tilltagen per person.

Vi åkte ut till ett av våra favoritutflyktsplatser – Fågelöuddebadet på Lidingö. Vi tar ofta med picknick hit och denna kväll blev det alltså Melanders Midsommarpåse. Allt i påsen är klart att servera, förutom färskpotatisen som jag kokade innan vi åkte ut. Väl framme var det vara att duka upp och hugga in!

midsommarpicknick

Denna typ av midsommarpåse med lite av varje i små förpackningar är utmärkt om man exempelvis är ett mindre sällskap som vill ta en genväg till midsommarbuffén. Klart godare sill än de man får i burkarna på ICA, riktigt bra inkokt lax och goda såser till.

Man ska ju inte bada efter man ätit, men hoppa har jag inte hört något om, så efter midsommarpicknicken tog vi årets första hopp från hopptornet på Fågelöudde – riktig sommarkänsla.

Hit ut kommer vi åka tillbaka fler gånger för bad och picknick! Är du sugen på att beställa en midsommarpåse kostar de 395:- per person, mer info hittar du här. Själv är jag sugen på att testa skaldjurspåsen nästa gång!

Fler bra hopptorn i Stockholmsområdet

Gillar ni som vi att hoppa finns det fler bra hopptorn. Dessa har vi betat av tidigare år:

Midsommarpåsen var ett pressutskick från Kitchen PR & Melanders, men åsikter och tankar är som vanligt mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    FREEDOMtravel
    5 juni, 2020 at 20:57

    Det såg ju riktigt gott och mysigt ut! 🙂 Och att bada efter man ätit går nog alldeles utmärkt 😉

Lämna gärna en kommentar