Midsommarpicknick på Fågelödudde

Dela inlägget:

Snart midsommar – en av de härligaste och mest avslappnade helgdagar vi har i Sverige. Och för mig som gillar de första turerna av julbordet mest är midsommarmaten mitt i prick – med fokus på sill, lax och västerbottenpaj!

Vi lagar oftast all mat från scratch till midsommar – lägger in sill, gravar lax, bakar pajer osv. Men, om man inte vill eller orkar det finns det såklart andra alternativ. Ett av dem testade jag och sonen i veckan – Melanders Midsommarpåse.

Genväg till en härlig midsommarpicknick

Melanders Midsommarpåse kan man beställa för exakt så många personer man är i sällskapet och innehåller det mesta för en klassisk midsommarlunch som inlagd sill, matjessill, ört- och vitlökssill, skagenröra, Inkokt lax, kallrökt lax, tartelette med Västerbottensost, färskpotatis och färska jordgubbar. Maten kommer i små plastburkar och är ganska väl tilltagen per person.

Vi åkte ut till ett av våra favoritutflyktsplatser – Fågelöuddebadet på Lidingö. Vi tar ofta med picknick hit och denna kväll blev det alltså Melanders Midsommarpåse. Allt i påsen är klart att servera, förutom färskpotatisen som jag kokade innan vi åkte ut. Väl framme var det vara att duka upp och hugga in!

midsommarpicknick

Denna typ av midsommarpåse med lite av varje i små förpackningar är utmärkt om man exempelvis är ett mindre sällskap som vill ta en genväg till midsommarbuffén. Klart godare sill än de man får i burkarna på ICA, riktigt bra inkokt lax och goda såser till.

Man ska ju inte bada efter man ätit, men hoppa har jag inte hört något om, så efter midsommarpicknicken tog vi årets första hopp från hopptornet på Fågelöudde – riktig sommarkänsla.

Hit ut kommer vi åka tillbaka fler gånger för bad och picknick! Är du sugen på att beställa en midsommarpåse kostar de 395:- per person, mer info hittar du här. Själv är jag sugen på att testa skaldjurspåsen nästa gång!

Fler bra hopptorn i Stockholmsområdet

Gillar ni som vi att hoppa finns det fler bra hopptorn. Dessa har vi betat av tidigare år:

Midsommarpåsen var ett pressutskick från Kitchen PR & Melanders, men åsikter och tankar är som vanligt mina egna.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...