Snart midsommar – dags att börja fundera på julbord!

Dela inlägget:

Snart är det midsommar – dags att börja fundera på julbord! Inte bara för att maten på midsommarafton ger en liten försmak av allt härligt på julborden och midsommar har flera andra likheter med jul. Utan också för att de bästa julborden blir uppbokade snabbt!

dags att börja fundera på julbord!
Första rundan på julbordet eller midsommarlunch?

Jag har haft äran på flera arbetsplatser genom åren att få ansvaret för att boka julbord eller arrangera julfester. Är det något jag lärt mig genom åren är det att man nästan alltid tar tag i julfestplanerandet för sent om man vill kunna boka bord för ett större sällskap! Så. svaret på frågan när man ska boka julbord är ”Så snart som möjligt!”.

Dags att börja fundera på julbord!

Jag älskar julbord och mitt inlägg om hur man äter julbord i sju turer får mängder med besökare varje år. Så det är himla kul att jag i år ska samarbeta med siten Julbordsmäklarna och med dem testa flera härliga julbord i Stockholm. På deras site finns allt från asiatiska och rena skaldjursjulbord, men jag kommer i år att fokusera på att hitta de klassiska, bästa svenska julborden i Stockholm.

Av de jag testat tidigare år är det Julbordet på Gamla Riksarkivet som jag rankar som det bästa jag ätit. Men, förhoppningsvis hittar jag ännu fler härliga julbord i år!

dags att börja fundera på julbord!
Klassiskt julbord på Gamla Riksarkivet

Jag har mina föräldrar kvar i Norrköping där jag är född och bodde mina första 19 år – så kanske åker jag även ner dit i vinter i samband med Norrköping Light Festival för att se om jag även kan pricka in  Norrköpings bästa julbord.

En del av Norrköping Light festival för några år sedan

Fem likheter mellan Midsommar och Jul

Midsommar och jul har mer gemensamt än man kan tro, inte bara vad gäller maten – utan även vädret!

  1. Vi äter sill. Kanske det godaste på julbordet och ännu mer i fokus på midsommar!
  2. Vi dricker snaps och öl. Till sillen såklart.
  3. Vi sjunger snapssånger. Kanske sjungs det aningen med på midsommar.
  4. Vi dansar – runt midsommarstången och julgranen.
  5. Det är ibland samma väder. 2015 var midsommartemperaturen i Stockholm +12 grader, samma temperatur som uppmättes under två dagar i december samma år.

Nu jag tummarna för minst lika god sill nu till midsommar som till jul – men helst ett väder som skiljer sig stort!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...