fbpx
Matochresebloggen
Maldiverna

Mästerkockarna i Maldiverna på Meeru Island – alla detaljer om ön här!

Ni som följer Sveriges Mästerkock på TV4 såg att de i det senaste avsnittet åkte till Meeru Island i Maldiverna. En av de öar jag var på vid min resa till Maldiverna i fjol. Så himla kul att det var just dit de åkte och jag blev SÅ sugen på att åka tillbaka!

För er som blev nyfikna på Maldiverna, Mereru Island eller maten i Maldiverna kommer här alla mina tips samlade!

I detta reportage hittar ni all information om hur det är att semestra på just Meeru Island.

Mästerkockarna i Maldiverna

Mästerkockarna i Maldiverna på Meeru Island – ta sig dit

I Sveriges Mästerkock åkte deltagarna motorbåt från Male som är huvudstaden man flyger till. Juryn däremot åkte sjöflygplan. Just Meeru island är en av de öar som man kan åka båt till, det ligger bara en dryg timme sjövägen från Male och oftast via lugna vatten. Sjöflyget tar bara 20 minuter och är en häftig upplevelse – men klart dyrare än båt.

Mästerkockarna i Maldiverna

I programmet togs deltagarna emot som kungar. med en välkomstkommitté, blomkransar kring halsen och välkomstdrinkar i kokosnötter. Samma härliga völkomnande fick även jag – och alla som kommer till Meeru!

Maten på Meeru Island

På Meeru Island finns det två stora buffétrestauranger med ett stort utbud av rätter som ändras varje dag, där de flesta äter alla sina måltider – frukost, lunch och middag. En av restaurangerna är för alla – en för bara vuxna. Är man nyfiken på den Maldiviska maten är detta perfekta platsen att smaka sig igenom allt – men det finns även mer västerländsk mat på den stora buffén.

I detta reportage kan ni läsa mer om den klassiska maten på Maldiverna.

Mästerkockarna i Maldiverna

Meeru Island – en så härlig ö jag verkligen kan rekommendera! Det är heller inte den lyxigaste av alla öar på Maldiverna så rimlig i pris relativt sätt.

Alla mina reportage från Maldiverna

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar